Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Edward Snowden: Facebook îşi face banii vânzând detalii intime despre viaţa privată a milioane de oameni

Edward Snowden: Facebook îşi face banii vânzând detalii intime despre viaţa privată a milioane de oameni

Un articol de: B1.ro - 19 Mar 2018, 13:39
High-Tech

Facebook a suspendat Cambridge Analytica, o firmă specializată în analiza de date, care a lucrat pentru campania pro-Brexit, dar și pentru campania prezidenţială a lui Donald Trump. Decizia a fost, însă, taxată de Edward Snowden.

Fostul angajat NSA a scris, pe Twitter, că Facebook, dar și alte companii, se pretind a fi rețele sociale când, de fapt, fac bani din vânzarea de informaţii detaliate despre vieţile private ale utilizatorilor. 

”Afacerile care scot bani din colectarea şi vânzarea de informaţii detaliate despre vieţile private au fost descrise în trecut drept «companii de supraveghere». Rebranduirea lor ca «reţele sociale» este cea mai de succes înşelătorie de când Departamentul de Război a devenit Departamentul pentru Apărare”, a scris Snowden, pe Twitter. 

De altfel, într-un alt mesaj, el a atacat direct Facebook: ”Facebook îşi face banii exploatând şi vânzând detalii intime despre viaţa privată a milioane de oameni, mult peste detaliile pe care le postaţi în mod voluntar”.    

Facebook a acuzat Cambridge Analytica de faptul că nu a şters câteva zeci de milioane de date pe care le-a adunat în mod abuziv de la utilizatorii săi.  În schimb, reprezentanţii Cambridge Analytica au negat orice încălcare a drepturilor, şi au instistat că ”respectă pe deplin” termenii şi condiţiile impuse de Facebook.   

Citeşte mai multe despre:   edward snowden,   Facebook,   Cambridge