Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Avertisment dur al şefului Europol: Autorităţile riscă să nu mai poată intercepta comunicaţiile odată cu noua tehnologie 5G

Avertisment dur al şefului Europol: Autorităţile riscă să nu mai poată intercepta comunicaţiile odată cu noua tehnologie 5G

Un articol de: Sebastian Pricop - 18 Iul 2019, 11:49
Foto: Pixabay High-Tech

Agenţiile europene de aplicare a legilor vor pierde capacitatea de interceptare a dispozitivelor mobile ale suspecţilor odată cu lansarea noii tehnologii 5G, este avertismentul noului şef al Europol, Catherine De Bolle, citată de Reuters.

Această a lansat avertismentul într-o solicitare către liderii europeni pentru spori puterile agenţiilor care lucrează cu tehnologie învechită în timp ce tehnologia evoluează şi este la dispoziţia infractorilor.

De Bolle a arătat că statele mebre nu dispun deocamdată de reglementări interne sau de tehnologii care să acopere breşele apărute o dată ce reţelele 4G vor deveni învechite.

"Este unul dintre cele mai importante instrumente de anchetă de care dispun poliţiştii şi serviciile, aşa că avem nevoie de acest lucru şi pe viitor", a declarat Catherine De Bolle într-un interviu, dând exemplu localizarea unui copil răpit. 

Autorităţile poliţieneşti europene pot, în prezent, să intercepteze şi să localizeze infractorii căutaţi folosind dispozitive de comunicaţii din reţeaua 4G, însă "nu le putem folosi în reţeaua 5G", a precizat De Bolle.

Şefa Europol a precizat că agenţiile de aplicare a legii au fost introduse prea târziu în discuţiile legate de tranziţia la 5G ceea ce le-a lăsat în urmă privind modalităţile de a limita efectele negative când poliţia va rămână fără capacităţile de monitorizare în reţeaua 5G.

Comentariile au fost făcute în contextul în care Europol a dat publicităţii un raport legat de combaterea infracţionalităţii în era digitală, care descrie modul în care infractorii au adoptat noi instrumente de criptare a comunicaţiilor, tehnologie de printare 3 D şi dispun de capabilităţi de accesare ilegală ce vizează posibile victime din mediul online. 

Raportul scoate în evidenţă abilitatea teroriştilor de a folosi autovehicule fără şofer sau drone ca instrumente de atac şi inteligenţa artificială pentru a răspândi ştiri false, precum şi proceduri de calcul super-rapide ce i-ar putea ajuta la spargerea unor coduri criptate.

Citeşte mai multe despre:   Europol
 
 
 
Loading...