Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Expert FBI în război cibernetic, la iCEE.fest 2019: Care sunt amenințările aduse de dispozitivele smart, dar și cum ne putem apăra de hackeri (VIDEO)
Exclusiv online

Expert FBI în război cibernetic, la iCEE.fest 2019: Care sunt amenințările aduse de dispozitivele smart, dar și cum ne putem apăra de hackeri (VIDEO)

Un articol de: Ana Maria Dospinescu - 13 Iun 2019, 15:04
Expert FBI în război cibernetic, la iCEE.fest 2019: Care sunt amenințările aduse de dispozitivele smart, dar și cum ne putem apăra de hackeri (VIDEO) Foto: B1.ro/Elena Stanciu High-Tech

EXCLUSIV ONLINE // Dean Kinsman, atașat al ambasadei Statelor Unite în România, însărcinat de FBI pentru studiul si prevenirea cyber atacurilor, a luat parte la iCEE.fest 2019: Upgrade 100. Expertul le-a vorbit persoanelor prezente despre provocările care vin odată cu progresul tehnologic.

Specialistul a explicat cum se pot apăra companiile mici și mijlocii de atacurile cibernetice printr-o metodă foarte simplă. 

”Unul dintre motoarele cele mai mari ale democrației în capitalismul din Statele Unite sunt afacerile mici și mijlocii. Aici lucrează aproximativ 70% dintre cetățenii americani și, din păcate, există modalități simple prin care acestea pot fi atacate. Prima, care este și foarte eficientă, este trimiterea unui e-mail compromis. Acest mod este prolific pentru că este ușor de pus în aplicare. Tot ceea ce face atacatorul este să cumpere un user-name și o parolă din zona neagră a inernetului cu ajutorul cărora intră în e-mailul victimei. Odată ce acest lucru se întâmplă, atacatorul vede cu cine face afaceri aceasta și solicita un transfer de bani. 

Există patru pași prin care se ajunge la această infracțiune. Primul este identificarea țintei. Al doilea pas este acela în care se încearcă convingerea, iar apoi are loc un schimb de informații, de obicei, referitoare la transfer. Al patrulea pas este reprezentat de transferul propriu-zis, iar victima este escrocată cu sute de mii de dolari. 

Din păcate asta se întâmplă în cazul multor afaceri mici care nu se pot apăra. Ceea ce trebuie să facă acestea este un lucru foarte simplu și se numește multi-factor authentication pe e-mail. Asta ar opri cele mai multe dintre înșelătoriile de acest tip”, a explicat Dean Kinsman

În prima zi a evenimentului desfășurat la București, Kinsman a vorbit și despre amenințările la care ne expunem folosind dispozitive inteligente, pe care le deținem și care sunt conectate în permanență la Internet.

Expertul FBI i-a sfătuit pe toți utilizatorii care navighează pe Internet să aibă copii de rezervă la toate fișierele personale, în eventualitatea unui atac cibernetic. 

Ba mai mult, Dean Kinsman a vorbit și despre cum se colectează date pentru descurajarea atacatorilor, dar și despre cum se construiește un caz solid în această lume nouă, dominată de tehnologie. 

Foto: B1.ro/Elena Stanciu

Festivalul iCEE.fest: Upgrade 100 are loc joi și vineri în București, la mall Băneasa. Noul concept al cunoscutului festival iCEE.fest, numit acum UPGRADE 100, aduce în capitala României peste 180 de experți independenți în transformările provocate de internet si tehnologie precum si giganți globali ai industriei digitale, scrie start-up.ro

Festivalul iCEE.fest: UPGRADE 100 oferă celor peste 3.000 de participanți de anul acesta, veniți din peste 10 țări, două scene principale și patru specializate, la care se adaugă evenimente private de business, mai arată sursa citată.

 

Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Citeşte mai multe despre:   iCEE.fest,   Dean Kinsman