Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech FACEBOOK, anunț CRUCIAL pentru MILIOANE DE UTILIZATORI: ANCHETĂ privind scurgeri masive de INFORMAŢII…

FACEBOOK, anunț CRUCIAL pentru MILIOANE DE UTILIZATORI: ANCHETĂ privind scurgeri masive de INFORMAŢII…

Un articol de: - 21 Mar 2018, 09:47
FACEBOOK, anunț CRUCIAL pentru MILIOANE DE UTILIZATORI: ANCHETĂ privind scurgeri masive de INFORMAŢII… High-Tech

Comisia Federală pentru Comerţ din Statele Unite ale Americii (FTC) a deschis o investigaţie privind Facebook, care ar putea aduce reţelei de socializare o amendă uriaşă! Compania este acuzată că a facilitat utilizarea datelor a 50 de milioane de utilizatori de către o companie implicată în campania electorală din 2016 a preşedintelui SUA, Donald Trump.

 Săptămâna trecută au apărut dezvăluiri conform cărora compania de consultanţă Cambridge Analytica ar fi avut acces, în 2014, la datele companiei conduse de Mark Zuckerberg, ceea ce ar reprezenta o clară violare a condiţiilor de confidenţialitate ale reţelei de socializare.

Gigantul tehnologic  a precizat că ceea ce s-a întâmplat a fost cauzat de faptul că a fost înşelat de firma britanică.

"Suntem scandalizaţi, pentru că am fost înşelaţi. Ne-am angajat să consolidăm puternic politicile noastre pentru protejarea datelor utlizatorilor şi vom face paşii necesari în acest sens", au afirmat reprezentanţii companiei, într-un comunicat de presă.

Ulterior, vicepreşedintele companiei, Paul Grewal, a afirmat, printr-un comunicat, că "inima" companiei este protejarea informaţiilor utilizatorilor şi cere acelaşi angajament utilizatorilor care folosesc aplicaţiile Facebook.

Citeşte mai multe despre:   Mark Zuckerberg,   Facebook