Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Facebook a închis peste 270 de pagini şi conturi administrate de o organizaţie rusă ce se implica în alegerile din Occident

Facebook a închis peste 270 de pagini şi conturi administrate de o organizaţie rusă ce se implica în alegerile din Occident

Un articol de: - 04 Apr 2018, 09:05
Facebook a închis peste 270 de pagini şi conturi administrate de o organizaţie rusă ce se implica în alegerile din Occident High-Tech

Mark Zuckerberg a anunţat închiderea de către Facebook a peste 270 de pagini şi conturi administrate de organizaţia rusă Internet Research Agency (IRA) pentru înlătura implicarea acestora în alegerile Occident.

"Astăzi am făcut un pas important pentru protejare integrității alegerilor din întreaga lume, prin închiderea a peste 270 de pagini și conturi administrate de o organizație rusă denumită Internet Research Agency (IRA). Majoritatea acțiunilor noastre împotriva IRA au fost făcute pentru a împiedica această organizație să intervină în alegeri", scrie fondatorul Facebook pe contul personal. 

Fondatorul Facebook a anunţat că această organizaţie pentru că a acţionat în mod repetat în încercarea de manipulare a persoanelor din Statele Unite, Europa şi Rusia.

"După anul 2016, am constatat că IRA a creat o rețea de sute de conturi false pentru a răspândi conținut impropriu și pentru a interveni în alegerile prezidențiale din SUA. Am început să investigăm activitatea organizației la nivel global și să eliminăm paginile și conturile afiliate", scrie Zuckerberg. 

 

Zuckerberg susţine că tehnicile reţelei pentru a împiedica interferarea în alegeri au fost îmbunătăţite fiind create instrumente mai avansate pentru a putea elimina astfel de conturi. Acesta a oferit ca exemplu faptul că au fost descoperite și eliminate 30.000 de conturi false în Franța și că aceste eforturi au îngreunat încercările statelor naționale de a interveni în alegerile din străinătate. 

"Am descoperit că IRA folosește rețele complexe de conturi false pentru a înșela oamenii. Deși respectăm persoanele și guvernele care își împărtășesc opiniile politice pe Facebook, nu le permitem să creeze conturi false pentru a face acest lucru. Atunci când o organizație face acest lucru în mod repetat, ștergem toate paginile și conturile afiliate, inclusiv pe cele care ar putea să nu fie false", precizează Mark Zuckerberg

Cele peste 270 de pagini și conturi eliminate astăzi au fost șterse deoarece erau controlate de IRA și nu pe baza conținutului distribuit. Fenomenul "apei moarte" care i-a îngrozit pe specialişti: vapoarele se opresc brusc, iar motoarele învârt "în gol"

"Securitatea nu este o problemă pe care o vei rezolva vreodată pe deplin. Organizații precum IRA reprezintă adversari sofisticați care evoluează constant, însă vom continua să ne îmbunătățim tehnicile pentru a fi cu un pas înaintea lor - mai ales când vine vorba de protejarea integrității alegerilor", a încheiat acesta. 

În prezent, aproximativ 15.000 de persoane lucrează în domeniul securității și revizuirii conținutului de pe Facebook.

Citeşte mai multe despre:   Facebook,   Mark Zuckerberg