Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Facebook a suspendat compania care a condus colectarea de date pentru campania lui Donald Trump pentru folosire neconformă de date personale

Facebook a suspendat compania care a condus colectarea de date pentru campania lui Donald Trump pentru folosire neconformă de date personale

Un articol de: - 17 Mar 2018, 12:29
High-Tech

Facebook a anunţat vineri seară suspendarea companiei Strategic Communication Laboratories (SCL) împreună cu firma sa de analiză de date politice Cambridge Analytica pentru încălcarea politicilor de colectare şi deţinere a datelor personale, anunţă The Verge.

Cambridge Analytica a avut un rol crucial în campania pentru alegerea ca preşedinte a lui Donald Trump în 2016.

Aceste companii care au condus opreraţiunile de strângere de date pentru campania electorală a lui Donald Trump sunt considerate cu reuşita de a atrage numeroşi votanţi în dauna lui Hillary Clinton prin intermediul reţelei Facebook.

Chiar dacă natura exactă a rolului rămâne încă un mister, dezvăluirile făcute de Facebook sugerează că această companie au folosit în mod nepotrivit datele utilizatorilor pentru a obţine un avantaj incorect în atragerea votanţilor.

Facebook a afirmat că nu poate determina cu exactitate dacă şi în ce fel aceste date la care se face referire au fost folosite în legătură cu spoturile electorale din campania prezidenţiale.
Cambridge Analytica nu a răspuns cererile jurnaliştilor de a comentat privind suspendarea dată de Facebook.

Suspendarea nu este una permanentă, a afirmat un purtător de cuvânt al Facebook, dar compania va trebui acum să ia mai multe măsuri pentru a a certifica că se încadrează în normele cerute de reţeaua socială.

Citeşte mai multe despre:   Facebook,   Donald Trump