Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech ALERTĂ de SECURITATE pe Facebook: Numerele de telefon introduse pentru protejarea contului sunt de acum PUBLICE

ALERTĂ de SECURITATE pe Facebook: Numerele de telefon introduse pentru protejarea contului sunt de acum PUBLICE

Un articol de: B1.ro - 04 Mar 2019, 10:24
Sursa: Pixabay High-Tech

Utilizatorii Facebook sunt nemulţumiţi de faptul că numărul de telefon pe care l-au introdus pe contul lor de pe această reţea de socializare a fost asociat, fără voia lor, cu profilul lor, deşi aplicaţia susţinea că introducerea numărului de telefon este doar pentru securitate.

Mai mult decât atât, aplicaţia Facebook nu le permite utilizatorilor săi să renunţe la această opţiune, scrie techcrunch. 

Astfel, toţi cei care şi-au securizat contul de Facebook folosind un număr de telefon, pot fi căutaţi de oricine, cu sau fără profil pe reţeaua aceasta, folosind numărul respectiv.

Acelaşi lucru se întâmplă şi dacă numărul de telefon este ascuns, atunci "când cineva îți încarcă informațiile de contact pe Facebook de pe telefonul mobil", potrivit unui articol de ajutor al platformei online.

Anul trecut, reţeaua de socializare a fost implicată într-un alt sdandal similar, când a fost nevoită să recunoască faptul că a folosit numerele de telefon introduse de utilizatorii pentru securitatea contului au fost folosite în scopuri comerciale, pentru a cunoaşte mai bine ce tip de publicitate ar trebui să promoveze.

Expertul în securitate Zeynep Tufekci  a spus că "folosirea securității pentru a slăbi în continuare confidențialitatea este o mișcare proastă - mai ales că numerele de telefon pot fi deturnate pentru a slăbi securitatea", într-un mesaj pe Twitter, referindu-se la schimbarea SIM.

Tufekci a susținut că “utilizatorii nu mai pot păstra numărul privat de telefon pe care [ei] l-au furnizat doar pentru securitate pe Facebook“. 

Purtătorul de cuvânt al Facebook, Jay Nancarrow, a declarat pentru TechCrunch că setările "nu sunt noi", adăugând că "setarea se aplică tuturor numerelor de telefon pe care le-ați adăugat în profilul dvs. și nu este specifică niciunei caracteristici".
 

Citeşte mai multe despre:   facebook
 
 
 
Loading...