Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Facebook, Google şi Twitter riscă să fie impozitate la greu în UE. Ce proiect pregăteşte Comisia Europeană

Facebook, Google şi Twitter riscă să fie impozitate la greu în UE. Ce proiect pregăteşte Comisia Europeană

Un articol de: - 18 Mar 2018, 12:29
Facebook, Google şi Twitter riscă să fie impozitate la greu în UE. Ce proiect pregăteşte Comisia Europeană High-Tech

Veşti proaste pentru marile companii digitale, precum Facebook, Alphabet (proprietarul Google), Twitter sau Amazon.
Potrivit unui proiect al Comisiei Europene care va fi prezentat săptămâna viitoare, pe 21 martie, ele ar putea să fie impozitate cu 3% din veniturile brute, în ţara de unde provin utilizatorii.

Proiectul, care a fost consultat de agenţia Bloomberg, prezintă cum această taxă va mări costurile fiscale ale acestor companii, forul european intenţionând să obţină mai mulţi bani din partea unei industrii care, potrivit instituţiei, contribuie mai puţin decât ar trebui la finanţele publice.

Ţările din UE au căutat metode de impozitare a giganţilor digitali, astfel încât să ia în considerare valoarea reală creată de aceste companii în regiune.
Taxa  pe venituri plănuită de Comisie va reprezenta numai o  soluţie ţintită, temporară. Blocul comunitar mai intenţionează să propună o abordare cuprinzătoare, pe termen lung, care se va concentra pe crearea unui sistem permanent destinat companiilor digitale, scrie news.ro.

Conform proiectului, aria de aplicare a taxei avute în vedere va reuni companiile care oferă servicii ca publicitatea sau vânzarea de date ale utilizatorilor. De asemenea, impozitarea va acoperi serviciile oferite de platformele digitale care permit utilizatorilor să se găsească şi să interacţioneze unii cu alţii şi prin intermediul cărora utilizatorii îşi oferă unii altora alimente şi servicii.

Taxa va fi aplicată companiilor cu venituri anuale la nivel global de peste 750 de milioane de euro şi venituri totale impozabile din servicii digitale oferite în UE de peste 50 de milioane de euro, mai arată proiectul. Impozitul, care va fi aplicat anual veniturilor brute, va avea un nivel unic în blocul comunitar, de 3%, dar ar putea suferi modificări în versiunea finală. 

Pentru ca proiectul să poată intra în vigoare, el trebuie aprobat în unanimitate de toate cele 18 de state membre ale UE înainte de a deveni lege, aşa că şi o singură ţară îl poate bloca.
 

Citeşte mai multe despre:   Facebook,   Google,   Alphabet,   Twitter,   Amazon,   Comisia Europeana