Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Facebook, în centrul unui nou scandal. O importantă instituţie din SUA se foloseşte de datele reţelei de socializare pentru a urmări imigranții ilegali

Facebook, în centrul unui nou scandal. O importantă instituţie din SUA se foloseşte de datele reţelei de socializare pentru a urmări imigranții ilegali

Un articol de: - 27 Mar 2018, 15:46
Facebook, în centrul unui nou scandal. O importantă instituţie din SUA se foloseşte de datele reţelei de socializare pentru a urmări imigranții ilegali High-Tech

După Cambridge Analytica, un nou scandal pare să zguduie cea mai populară reţea de socializare.
Se pare că firma de analize de date Cambridge Analytica nu este singura entitate care utilizează datele luate de pe Facebook pentru propriile scopuri.

Potrivit unui raport obţinut de publicaţia The Intercept, Autoritatea americană pentru imigrație (ICE) s-a bazat pe datele de pe Facebook pentru a găsi și a urmări imigranții suspectați că se află în SUA în mod ilegal.
Raportul indică o situaţie în care ICE a folosit datele backend ale Facebook pentru a determina momentul accesării contului persoanei urmărite, precum și adresele IP corespunzătoare fiecărei logări. Agenții autorităţii au combinat aceste date cu alte înregistrări folosite în mod obișnuit, cum ar fi înregistrările telefonice, pentru a identifica locația respectivului suspect, scrie fortune.com.

Alături de scandalul Cambridge Analytica, faptele relatate de The Intercept ridică întrebări fundamentale despre confidențialitatea datelor de pe Facebook, cu toate că utilizarea datelor de pe celebra reţea de socializare în investigațiile ICE nu este ilegală. The Intercept arată că Acordul privind Comunicațiile Stocate permite folosirea informațiilor solicitate de autorități de la deținători terți de înregistrări, inclusiv Facebook.

Reţeaua de socializare a confirmat informaţia, transmiţând publicaţiei The Intercept că "ICE ne-a trimis un proces juridic valid într-o investigație despre care se presupune că implică un individ care molestează copii", explicând că a răspuns la această solicitare "cu informaţii compatibile cu standardele noastre de publicare a datelor". 
Totuşi, Facebook neagă faptul că datele au fost folosite pentru a identifica o încălcare a legii privind imigrația, spunând că "nu furnizează ICE sau oricărei alte instituții acces la date speciale pentru a ajuta la aplicarea legii privind imigrația".

Dincolo de chestiunile legale, raportul demonstrează că ICE foloseşte instrumente din ce în ce mai agresive în misiunea sa de a reprima imigrația și de a se conforma instrucțiunilor de deportare ale administrației Trump, notează sursa citată.
 

Citeşte mai multe despre:   Facebook,   ICE,   Cambridge