Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Facebook primeşte lovitură după lovitură: Autorităţile americane confirmă investigarea celebrei reţele în scandalul Cambridge Analytica

Facebook primeşte lovitură după lovitură: Autorităţile americane confirmă investigarea celebrei reţele în scandalul Cambridge Analytica

Un articol de: - 26 Mar 2018, 21:59
Facebook primeşte lovitură după lovitură: Autorităţile americane confirmă investigarea celebrei reţele în scandalul Cambridge Analytica High-Tech

În plin scandal al dezvăluirilor despre practicile companiei de analize de date Cambridge Analytica, Facebook primeşte o nouă lovitură.
Autorităţile americane au confirmat luni că investighează reţeaua de socializare cu privire la respectarea de către aceasta a practicilor privind confidenţialitatea datelor, după ce s-a aflat că datele personale a peste 50 de milioane de utilizatori ai reţelei de socializare au ajuns în posesia Cambridge Analytica. 

"Comisia Federală pentru Comerţ a SUA (FTC)  ia foarte în serios recentele relatări din presă care au generat o preocupare substanţială despre practicile Facebook cu privire la datele personale. FTC confirmă astăzi (luni, n.r.) că a deschis o investigaţie privind aceste practici", se arată înr-un comunicat emis de această instituţie, potrivit Agerpres.

Conform unui acord încheiat în anul 2011 între Facebook şi autorităţile din SUA, reţeaua de socializare s-a angajat să solicite consimţământul utilizatorilor înainte de efectua anumite schimbări în setările de confidenţialitate. 
Încălcarea acestui acord poate fi sancţionată cu o amendă de 40.000 de dolari, susţine CNBC.

Mai mult, directorul interimar al FTC, Tom Pahl, a anunţat că va fi investigată inclusiv respectarea de către Facebook a acordului "Privacy Shield", încheiat în anul 2016 între SUA şi Uniunea Europeană, ce reglementează transferul de date între UE şi SUA.

Firma Cambridge Analytica este acuzată că a folosit ilegal datele de la 50 de milioane de persoane pentru a dezvolta un software ("thisisyourdigitallife") care ar permite anticiparea şi influenţarea votului alegătorilor. Datele ar fi fost folosite în campania prezidenţială a lui Donald Trump şi în cea pro-Brexit.

După anunţul FTC privind investigarea Facebook, valoarea acţiunilor companiei lui Mark Zuckerberg a scăzut luni cu 4% pe bursa de pe Wall Street.
 

Citeşte mai multe despre:   Facebook,   Cambridge,   FTC,   SUA,   Mark Zuckerberg