Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Facebook lansează noi servicii pentru a sprijini lupta cu pandemia. Amatorii de ştiri false, urmăriţi şi avertizaţi

Facebook lansează noi servicii pentru a sprijini lupta cu pandemia. Amatorii de ştiri false, urmăriţi şi avertizaţi

Un articol de: George Lupu - 16 Apr 2020, 22:02
Facebook lansează noi servicii pentru a sprijini lupta cu pandemia. Amatorii de ştiri false, urmăriţi şi avertizaţi High-Tech

Lupta reţelelor sociale cu fenomenul fake news poartă în aceste zile şi marca pandemiei. Milioane de utilizatori ai Facebook vor fi anunţaţi dacă au interacţionat dând like sau lăsând comentarii la diverse postări ce promovează informaţii false legate de noul coronavirus.

"Aceste mesaje le va atrage atenţia oamenilor care sunt informaţiile false, miturile dezminţite de organizaţii internaţionale precum OMS. Multe dintre acestea au fost scoase de pe platforma noastră având în vedere că ar fi putut duce la rănirea unor persoane. Utilizatorii vor începe să primească aceste mesaje de atenţionare în următoarele săptămâni", au anunţat reprezentanţii Facebook printr-un comunicat de presă.

De asemenea, reţeaua de socializare a mai anunţat că va lansa o secţiune în care va afişa doar articole verificate care vorbesc despre problemele pandemiei cu care se confruntă planeta. Secţiunea numită "Get the Facts" este momentan disponibilă doar în Statele Unite.


Şi OMS combate dezinformarea pe Facebook

Şi Organizaţia Mondiala a Sănătăţii (OMS) a lansat un serviciu chatbot prin Facebook Messenger pentru combaterea dezinformării în legătură cu noul coronavirus, a anunţat agenţia Naţiunilor Unite pentru Sănătate. Robotul conversaţional este o extensie a serviciului Health Alert al organizaţiei şi va oferi informaţii rapide şi clare despre COVID-19.

Peste 12 milioane de persoane primesc deja informatii şi actualizări despre COVID-19 de la OMS prin intermediul aplicaţiei de mesagerie WhatsApp. Acum, prin extinderea serviciului pe Facebook Messenger şi canalele sale de comunicare asociate, se speră ca beneficii informaţiilor să ajungă la 4,2 miliarde.

Potrivit OMS, în multe regiuni grav afectate de pandemie, comunicarea prin intermediul aplicaţiilor Facebook a crescut cu peste 50%. 

Serviciul interactiv poate fi accesat în patru limbi de circulaţie internaţională prin pagina oficială de Facebook a OMS selectând "trimite mesaj" sau prin link-ul de Messenger dedicat.

Pandemia de COVID-19 la nivel mondial

Bilanțul cauzat de pandemia de COVID-19 crește de la o zi la alta, numărul cazurilor de infectare ajungând la aproape 2,2 milioane. De asemenea numărul deceselor înregistrate în rândul persoanelor confirmate cu COVID-19 se îndreaptă spre 145.000. Totodată, mai bine de 510.000 de pacienți s-au vindecat.

Până la ora actuală, coronavirusul a fost depistat la persoane din 210 țări și teritorii de pe tot globul. SUA rămâne în continuare epicentrul pandemiei de coronavirus, în condițiile în care deține atât recordul de persoane infectate, cât și cel mai mare bilanț al deceselor. Concret, până în acest moment, autoritățile americane au confirmat peste 667.000 de îmbolnăviri și aproape 34.000 de decese.

 

Citeşte mai multe despre:   Facebook,   coronavirus