Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Facebook lansează noul Messenger Rooms pentru videoconferințe, care va concura cu Zoom

Facebook lansează noul Messenger Rooms pentru videoconferințe, care va concura cu Zoom

Un articol de: Traian Avarvarei - 24 Apr 2020, 18:34
Facebook lansează noul Messenger Rooms pentru videoconferințe, care va concura cu Zoom High-Tech

Facebook anunță lansarea noului Messenger Rooms. Aplicația va concura Zoom,  cunoscută platformă bazată pe cloud ce poate fi folosită pentru conferințe video, audio, webinarii, înregistrări și chat live.


 

Cum se va utiliza Messenger Rooms lansat de Facebook


 

Reţeaua socială lansează noul serviciu începând chiar de vineri, 24 aprilie. Potrivit reprezentanților companiei americane Messenger Rooms va găzdui grupuri de persoane în cadrul conversaţiilor video, la fel ca platforma Zoom, care a căptătat o mare popularitate în timpul restricțiilor impuse de pandemia de SARS-CoV-2, potrivit Forbes.

Vor exista, de asemenea, o serie de funcţii extinse, centrate pe videoconferinţe în direct, pe Facebook, Instagram şi WhatsApp, într-o aparentă încercare de a prelua din utilizatorii Zoom.

Serviciul Facebook va oferi fundaluri imersive la 360 de grade.

Totodată, WhatsApp Group Calls va găzdui până la opt persoane în loc de patru.


 

Utilizatorii Messenger Rooms nu sunt obligați să aibă cont de Facebook

 Program Kaufland de Paşte. Ce orar special va avea hypermarketul

 

Interesant este faptul că reprezentanții rețelei de socializare nu-i obligă pe viitorii utilizatori să aibă cont de Facebook. Nu pe toți. În sensul că, cel care dorește să configureze conversaţia trebuie să deţină un cont activ de Facebook, ceilalţi participanţi nu.


 

Messenger Rooms va găzdui 50 de persoane


 

Potrivit reprezentanților rețelei de socializare, Messenger Rooms va găzdui în curând până la 50 de participanți într-o conversație video.

De asemenea, spune ei, nu va exista limită de timp. Spre comparație, platforma Zoom poate fi utilizată în mod gratuit doar pentru un anumit număr de minute, însă Zoom a eliminat acest prag pentru mai multe regiuni afectate din lume, cuprinzând China, Italia sau Statele Unite. Mai mult, Zoom a oferit platforma gratuit pentru studenţi şi profesori, cât şi o variantă basic valabilă la cerere în ţări precum România, Polonia, Austria, Danemarca, Franţa, Irlanda sau Coreea de Sud. 

Facebook: confidenţialitatea şi siguranţa utilizatorilor, o prioritate


 

„Nu vă vedem şi nu vă ascultăm apelurile, iar persoana care creează camera controlează cine se alătură, cine vede camera şi dacă aceasta este blocată sau deblocată pentru noi invitaţi”, a explicat vicepreşedintele Messenger, Stan Chudnovsky.


 

Vizualizările live pe diverse platfome au explodat după ce au fost impuse restricțiile de circulație din cauza COVID-19


 

În timp ce blocajul economic generat la nivel global de pandemia de COVID-19 a afectat mii de companii, care au pierdut sute de miliarde de dolari, modul în care se rearanjează activitatea din firme aduce profituri semnificative pentru unii jucători – cum ar fi compania Zoom.

Platforma este fondată de Eric Yuan, 50 ani, care a emigrat din China în Silicon Valley în 1997, când avea doar 27 de ani. 

Zoom a devenit una dintre cele mai populare platforme în perioada pandemiei de coronavirus, pentru că așa te puteai vedea cu prietenii sau rudele aflate la distanță. Compania a fost însă afectată de probleme de securitate cum ar fi „zoombombing”, în care o persoană neautorizată accesează o videoconferinţă şi afişează material ofensator. Pentru a rezolva această problemă, Zoom l-a angajat chiar pe fostul director pentru securitate de la Facebook.

Averea lui Eric Yuan se ridică astăzi la 7,8 miliarde dolari, conform Bloomberg Billionaires, după ce a înregistrat o creştere de circa 120% de la începutul anului 2020.

Citeşte mai multe despre:   Facebook,   Zoom