Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Facebook s-ar putea retrage din Europa. Care este motivul

Facebook s-ar putea retrage din Europa. Care este motivul

Un articol de: Raluca Tindeche - 22 Sep 2020, 22:39
Facebook s-ar putea retrage din Europa. Care este motivul High-Tech

Facebook s-ar putea retrage din Europa, dacă se va interzice transferul de date din și către SUA.

Acest demers vine după o hotărâre în acest sens a Curții Europene de Justiție din iulie, care a constatat că Facebook nu are probele necesare care să înlăture bănuielile de spionaj din partea agențiilor guvernamentale americane. 

Interdicția ar bloca activitatea rețelei de socializare, a arătat reprezentantul companiei deținute de Mark Zuckerberg din Irlanda, într-o întâmpinare depusă în instanță.

„În cazul în care compania ar fi supusă unei suspendări complete a transferului datelor utilizatorilor către SUA, nu este clar cum în aceste condiții ar putea continua să funcționeze Facebook și Instagram în UE”  a arătat Yvonne Cunnane, potrivit The Guardian.

„Facebook nu amenință să se retragă din Europa”, a spus un purtător de cuvânt.

„Înscrisurile depuse la înalta curte irlandeză au arătat simpla realitate că Facebook și multe alte companii, organizații și servicii se bazează pe transferurile de date între UE și SUA pentru serviciile oferite utilizatorilor. Lipsa transferurilor de date internaționale sigure și legale ar afecta economia și ar împiedica creșterea afacerilor din UE, la fel cum încercăm cu toții să ne revenim din pandemia de Covid-19″ a declarat reprezentantul Facebook.

Scandalul a izbucnit în 2011, când un avocat a depus mai multe plângeri privind confidențialitatea pentru protecția datelor. 

 

BOMBĂ în showbiz! George Burcea și Viviana Sposub au anunțat că vor fi ...

Citeşte mai multe despre:   facebook,   europa