Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Facebook a plătit sute de subcontractori pentru a transcrie conversațiile utilizatorilor. Cum se apără cea mai mare rețea socială din lume

Facebook a plătit sute de subcontractori pentru a transcrie conversațiile utilizatorilor. Cum se apără cea mai mare rețea socială din lume

Un articol de: Redacția B1.ro - 14 Aug 2019, 12:57
Sursă foto: hepta.ro High-Tech

Facebook a plătit sute de subcontractori pentru a transcrie extrase sonore ale conversațiilor anumitor utilizatori, a dezvăluit marți Bloomberg, potrivit AFP preluată de g4media.ro.

WOW, E SEXY MAMA! ȘI-A FĂCUT DE RÂS BĂIATUL! INCREDIBIL CUM A FOST FILMATĂ! TOȚI BĂRBAȚII POFTESC LA EA! (GALERIE FOTO)

Cea mai mare rețea socială a lumii negase în repetate rânduri că a acționat astfel pentru a-şi calibra mai bine reclama sau paginile de informaţii. Totuși, într-un comunicat, Facebook recunoaște că a cerut transcrierea înregistrărilor sonore ale conversaţiilor, dar afirmă că a pus capăt acestei practici. Totul, spune compania, a fost făcut cu acordul utilizatorilor.

EA ESTE CEA MAI SEXY FEMEIE DIN ARMATĂ! I-A INNEBUNIT PE TOȚI ȘI ACUM S-A DEZBRĂCAT PENTRU PREȘEDINTE! (GALERIE FOTO)

„La fel ca şi Apple sau Google, am îngheţat practica ascultării înregistrărilor sonore de către oameni săptămâna trecută”, a scris platforma, cu mențiunea că a avut permisiunea de a efectua transcrierea conversaţiilor din partea utilizatorilor aplicaţiei sale Messenger.

SOȚIA LUI MIHAI CONSTANTINESCU, ÎN LACRIMI, DE DURERE! DIN PĂCATE, A CONFIRMAT ANUNȚUL TRIST (GALERIE FOTO)

În orice caz, subcontractorii verificau dacă inteligenţa artificială a reţelei interpreta corect mesajele care erau procesate fără a se furniza identitatea celor care le-au trimis.

Potrivit Bloomberg, angajaţii care sunt însărcinaţi de transcriere se îngrijorează de implicaţiile etice ale muncii lor, nefiind informaţi nici despre originea înregistrărilor conversaţiilor, nici despre modul de utilizare a lor de către compania fondată de Mark Zuckerberg.

Amazon, Apple şi Google, care vând şi ele asistenţi vocali, au recunoscut că procedează la fel pentru a ameliora răspunsurile aplicaţiilor lor. Apple şi Google au anunţat că au renunţat la această practică în ultimele săptămâni.

Amazon dă posibilitatea utilizatorilor de a bloca utilizarea discuţiilor lor cu Alexa, inteligenţa artificială care îi animează pe asistenţii săi vocali Echo.

Citeşte mai multe despre:   Facebook
 
 
 
Loading...