Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Facebook vrea să lanseze un satelit în 2016 pentru ca mai multe regiuni izolate din Africa să aibă acces la internet

Facebook vrea să lanseze un satelit în 2016 pentru ca mai multe regiuni izolate din Africa să aibă acces la internet

Un articol de: - 06 Oct 2015, 14:01
Facebook vrea să lanseze un satelit în 2016 pentru ca mai multe regiuni izolate din Africa să aibă acces la internet Foto: usatoday.com High-Tech
Facebook intenționează ca în anul 2016 să lanseze un satelit, cu scopul de a asigura acces la internet pentru mai multe regiuni izolate din Africa, potrivit unui anunț făcut de fondatorul Mark Zuckerberg.

"Vom continua să facem eforturi pentru a conecta întreaga lumea - chiar dacă acest lucru va însemna că va trebui să privim dincolo de planeta noastră", a scris Zuckerberg.

Iniţiativa face parte dintr-un proiect al companiei Facebook, intitulat "Internet.org Project", care a generat însă o serie de critici aspre în anumite ţări, scrie zf.ro.

Mediul de afaceri din India consideră că proiectul va oferi companiei Facebook și partenerilor săi un avantaj incorent pe piețele din domeniul internetului aflate în dezvoltare.

În plus, Facebook a anunțat că își dorește să contruiască și un tip special de dronă care să fie capabilă să transmită de la mare înălţime un semnal optic care asigură conexiune la internet.

Citeşte mai multe despre:   Facebook,   satelit