Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech FBI activează programul de recunoaștere facială. Noul ”Big Brother” va strânge informații despre toți americanii

FBI activează programul de recunoaștere facială. Noul ”Big Brother” va strânge informații despre toți americanii

Un articol de: - 10 Sep 2012, 14:45
FBI activează programul de recunoaștere facială. Noul ”Big Brother” va strânge informații despre toți americanii Foto: teaspoon-of-salt.tumblr.com High-Tech
FBI a dat oficial drumul la noul program de recunoaștere facială de ultimă generație denumit NGI, care permite acumularea și arhivarea de informații despre fiecare cetățean american. Proiectul a costat până acum un miliard de dolari, relatează RT.com.

Proiectul Next Generation Identification a luat startul în 2005 și vine în completarea programului de identificare a amprentelor, care rulează în întreaga țară. Toate statele americane vor avea instalat un program NGI până la sfârșitul anului 2014.

”Programul NGI este o compilație de inițiative care vor îmbunătăți și extinde serviciile existente de identificare biometrică. Rolul programului NGI este de a reduce activitățile criminale și teroriste prin îmbunătățirea și extinderea serviciilor de identificare biometrică și a celor privind trecutul infracțional prin cercetarea, evalularea și implementarea tehnologiei avansate în cadrul ecosistemului IAFIS (de identificare a amprentelor – n.r.)”, potrivit unui comunicat al FBI.

Cu alte cuvinte, toate autorităţile din Statele Unite vor avea acces la o bază de date cu informaţii biometrice alături de cea de identificare a amprentelor.

Potrivit unui studiu efectuat în Michigan în 2010, din 1,6 milioane de imagini analizate, programul de identificare biometrică NGI a recunoscut persoanele cu o precizie de 92%.

FBI-ul se așteaptă ca NGI să aibă o bază de date de până la 14 milioane de fotografii în momentul în care proiectul va rula la capacitate maximă, adică în 2014. Dar avansul tehnologiei și noile conexiuni create constant de agențiile americane ar putea reduce acest interval de timp.

Mai mult, baza de date cu imagini a NGI va conține şi datele publice de pe reţelele sociale Google și Facebook.