Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Fondatorul Huawei rupe tăcerea după arestarea fiicei sale: SUA NU ne pot STRIVI! Ce spune despre acțiunile de SPIONAJ ale gigantului chinez (VIDEO)

Fondatorul Huawei rupe tăcerea după arestarea fiicei sale: SUA NU ne pot STRIVI! Ce spune despre acțiunile de SPIONAJ ale gigantului chinez (VIDEO)

Un articol de: B1.ro - 19 Feb 2019, 15:57
Fondatorul Huawei rupe tăcerea după arestarea fiicei sale: SUA NU ne pot STRIVI! Ce spune despre acțiunile de SPIONAJ ale gigantului chinez (VIDEO) Foto: captură BBC High-Tech

Fondatorul Huawei, Ren Zhengfei, a declarat, în primul interviu după arestarea fiicei sale, că Statele Unite ale Americii nu au "nicio șansă" să poată "strivi" compania chineză.

Ren Zhengfei a comentat, într-un interviu acordat BBC, acțiunile SUA împotriva gigantului chimez, arestarea fetei sale și planurile de dezvoltare a rețelei 5G în Marea Britanie.

El a catalogat arestarea fiicei sale Meng Wanzhou, directorul financiar al companiei, drept o "acțiune motivată politic".

"Nu există nici o șansă ca Statele Unite să poată strivi", a declarat el. 

"Lumea nu ne lasă în pace doarece suntem mai avansați. Chiar dacă vor convinge mai multe țări să nu ne folosească temporar, putem întotdeauna să ne reajustăm puțin", a precizat fondatorul Huawei. 

"Dacă luminile se sting în Vest, Estul va străluci în continuare. Dacă Nordul se scufundă în întuneric, încă va mai exista Sudul. America nu reprezintă lumea. America reprezintă doar o porțiune din lume", a adăugat Ren Zhengfei, potrivit hotnews.ro.

Cu toate acestea, el a admis că o eventuală pierdere a unor clienți ar putea avea un impact semnificativ.

De asemenea, Ren a respins acuzațiile formulate de SUA împotriva fiicei sale.

"În primul rând, obiectez față de ce au făcut Statele Unite. Acest tip de acțiune motivată politic este inacceptabilă", a spus fondatorul Huawei. 
"Statelor Unite le place să-i sancționeze pe alții și oricând apare ocazia folosesc acest tip de metode combative", a precizat Ren.LOVITURĂ pentru Pro TV! Încă o vedetă are COVID-19

SUA urmărește la momentul actual să ducă la capăt procesul deschis împotriva Huawei și împotriva lui Meng, cu acuzații care includ spălare de bani, fraudă bancară și furt de secrete comerciale. Americanii suspectează faptul că tehnologia folosită de Huawei ar fi folosită pentru acte de spionaj.

Fondatorul Huawei a negat toate aceste acuzații, spunând în interviu că a permite acte de spionaj reprezintă un risc pe care nu și-l asumă.

"Guvernul chinez a anunțat deja în mod ferm că nu va instala nici un fel de backdoors în tehnologia utilizată de noi. Nici noi nu vom instala backdoors.(...)
Nu vom risca să-i dezamăgim pe clienții noștri și să ne dezamăgim țara la nivel planetar pentru așa ceva. Compania noastră nu va iniția nici un act de spionaj. Dacă am avea astfel de activități, aș închide compania", a mai declarat Ren Zhengfei.

Săptămâna trecută, secretarul de stat al SUA, Mike Pompeo, a avertizat aliații țării împotriva folosirii tehnologiei Huawei, spunând că o astfel de decizie ar îngreuna un parteneriat cu Washingtonul.

Australia, Noua Zeelandă și SUA au interzis sau au blocat deja Huawei de la suplinirea de echipament pentru rețelele 5G, în vreme ce Canada evaluează riscul de securitate al Huawei.

Fondatorul Huawei rupe tăcerea după arestarea fiicei sale: SUA NU ne pot STRIVI! Ce spune despre acțiunile de SPIONAJ ale gigantului chinez (VIDEO)

(Sursa video: bbc.com)

Citeşte mai multe despre:   Huawei ,   Ren Zhengfei,   SUA,   Meng Wanzhou,   China