Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech De ce eșuează SONDAJELE electorale în tot mai multe țări. Fondatorul Majoritas Insights, la iCEE.fest 2019: "Principalul motiv ține de instrumentele folosite. Trebuie să le îmbunătățim: Avem inteligența artificială, algoritmi și alte noi tehnologii"
Exclusiv online

De ce eșuează SONDAJELE electorale în tot mai multe țări. Fondatorul Majoritas Insights, la iCEE.fest 2019: "Principalul motiv ține de instrumentele folosite. Trebuie să le îmbunătățim: Avem inteligența artificială, algoritmi și alte noi tehnologii"

Un articol de: Elena Anghelina - 13 Iun 2019, 11:19
De ce eșuează SONDAJELE electorale în tot mai multe țări. Fondatorul Majoritas Insights, la iCEE.fest 2019: "Principalul motiv ține de instrumentele folosite. Trebuie să le îmbunătățim: Avem inteligența artificială, algoritmi și alte noi tehnologii" High-Tech

EXCLUSIV ONLINE // Evenimentele de pe scena globală ne-au demonstrat că sondajele eșuează, iar principalul motiv ține de instrumentele folosite, a afirmat Vlad Hațieganu, co-fondator al companiei de cercetare Majoritas Insights, la iCEE.fest 2019.

Sondajele eșuează... SUA, Mexic, Argentina, România, Marea Britanie, Africa de Sud, Thailanda, Malaezia, Australia. Toate sunt exemple că sondajele eșuează. Principalul motiv ține de instrumentele folosite”, a spus acesta, în cadrul festivalului de la mall Băneasa, care a transformat Bucureștiul în capitala Internetului timp de două zile.

În acest context, co-fondatorul Majoritas Insights consideră că instrumentele trebuie îmbunătățite și, de ce nu, înnoite - mai ales în condițiile tehnologice de azi, când inteligența artificială a cunoscut un aplomb considerabil. Totuși, spune el, nici factorul uman nu este de neglijat.

Trebuie să le îmbunătățim și să găsim noi instrumente. Avem inteligența artificială, algoritmi și alte noi tehnologii. Trebuie să le implementăm. Nu trebuie să neglijăm, bineînțeles, rolul omului”, a spus Hațieganu.

Specialistul a oferit drept exemplu alegerile prezidențiale din SUA. Scrutinul a avut loc în anul 2016 și a contrazis orice fel de sondaj. Deși măsurătorile sociologice o dădeau pe candidata democraților, Hillary Clinton, drept câștigătoare, adevărul a fost de partea predicțiilor lansate de mulțime. Alegerile au fost câștigate de candidatul republicanilor, Donald Trump.

Festivalul iCEE.fest: Upgrade 100 are loc joi și vineri în București, la mall Băneasa. Noul concept al cunoscutului festival iCEE.fest, numit acum UPGRADE 100, aduce în capitala României peste 180 de experți independenți în transformările provocate de internet si tehnologie precum si giganți globali ai industriei digitale, scrie start-up.ro

Festivalul iCEE.fest: UPGRADE 100 oferă celor peste 3.000 de participanți de anul acesta, veniți din peste 10 țări, două scene principale și patru specializate, la care se adaugă evenimente private de business, mai arată sursa citată.

Citeşte mai multe despre:   iCEE.fest,   Vlad Hatieganu,   Majoritas Insights