Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Galaxie rară, cu formă rectangulară, descoperită de astronomi

Galaxie rară, cu formă rectangulară, descoperită de astronomi

Un articol de: - 22 Mar 2012, 16:23
Foto: Alister Graham High-Tech
Cele mai multe galaxii se împart în trei categorii – cu formă ovală, neregulate sau de disc cu spirale. Însă LEDA 074886 este una mai ciudată. Dacă este privită de pe planeta noastră, galaxia pitică are o formă rectangulară bizară, asemănătoare unui diamant șfeluit. Cei care au descoperit-o susțin însă că galaxia are forma unui cilindru și noi o privim dintr-o parte, scrie National Geographic citat de Newser.com.

”Cealaltă posibilitate ar fi forma unui cub, dar este mult prea bizară ca să o luăm în calcul”, a declarat unul din membrii echipei de cercetători internaționali (din Australia, Germania, Elvetia si Finlanda) care a descoperit galaxia.

”Este unul dintre acele lucruri care te face să zâmbești pentru că nu ar trebui să existe, sau pentru că nu te aștepți să existe”, a spus Alister Graham, profesor la Universitatea de Tehnologie Swinburne din Australia. Astronomii cred că forma sa ar fi rezultatul unei coliziuni produse cu mult timp în urmă între două galaxii în spirală. Ei mai notează faptul că, dacă direcția actuală este cea bună, și galaxia noastră va ajunge să aibă forma unui diamant atunci când se va ciocni cu Andromeda peste aproximativ trei miliarde de ani.


 
 
 
Loading...