Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech EXCLUSIV. Alexandru Mironov, despre prima imagine a unei găuri negre: ”Un eveniment deosebit. Ca să vă dați seama de dimensiuni, este de peste 6 miliarde de ori mai mare decât Soarele” (FOTO)

EXCLUSIV. Alexandru Mironov, despre prima imagine a unei găuri negre: ”Un eveniment deosebit. Ca să vă dați seama de dimensiuni, este de peste 6 miliarde de ori mai mare decât Soarele” (FOTO)

Un articol de: Irina Mina - 10 Apr 2019, 17:33
Foto: Facebook High-Tech

Jurnalistul de știință Alexandru Mironov a declarat, pentru B1.ro, că publicarea primei imagini cu o gaură neagră este un eveniment deosebit.

O gaura neagră este un obiect cosmic, face parte din vestiarul cosmic, ca să spun așa, descoperită acum câteva decenii, deci nu cu multă vreme (...) În realitate găurile negre sunt, acum, obiect de studiu, despre care știm mulți, știm foarte mulți, dar știm numai din teorie, adică din ecuațiile fizicii matematice, din cosmogonie”, a precizat acesta.

Alexandru Mironov a afirmat că ”este uimitor cât de departe ajung cu mintea savanții Pământului”.

De curând un grup de radio-astronomi, astronomii care citesc unde radio, au stabilit că se poate observa într-un anume loc din galaxie orizontul, adică marginea acestei găuri negre în care materia se revarsă. Teoria spune că o gaură negă atrage materia din jur, atrage stelele, atrage planetele în interiorul unui vârtej uriaș de energie. Ca să vă dați seama de dimensiuni, se pare că această gaură neagră recent fotografiată este de peste 6 miliarde de ori mai mare decât Soarele. Este un eveniment cu totul și cu totul deosebit. Încă o dată, este uimitor cât de departe ajung cu mintea savanții Pământului, că această elită pământeană, folosind instrumentele noi pe care inginerii le pun la dispoziție, sunt acum capabili să privească în neștiut, în necuprins, în adâncul materiei și în adâncul timpului”, a adăugat jurnalistul.

Reamintim că, prima imagine cu o gaură neagră a fost prezentată miercuri de oamenii de știință (Detalii AICI).

Citeşte mai multe despre:   Alexandru Mironov
 
 
 
Loading...