Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Germania, UNLIKE MASIV după scandalul Facebook-Analytica: Jumătate dintre utilizatori vor să se RETRAGĂ!

Germania, UNLIKE MASIV după scandalul Facebook-Analytica: Jumătate dintre utilizatori vor să se RETRAGĂ!

Un articol de: B1.ro - 25 Mar 2018, 09:54
Germania, UNLIKE MASIV după scandalul Facebook-Analytica: Jumătate dintre utilizatori vor să se RETRAGĂ! High-Tech

În urmă scandalului Facebook, fiecare al doilea utilizator din Germania al rețelelor de socializare vrea dezabonarea, sau cochetează cu ideea acesteia, potrivit unui sondaj al Institutului Emnid, citat de Hotnews.

Utilizatori de Facebook, Instagram și Twitter își văd sfera privată pusă în pericol, după dezvăluirile de manipulări electorale în SUA, făcute prin intermediul Cambridge Analytica, folosind datele a zeci de milioane de utilizatori ai reţelei lui Mark Zuckerberg.

Preocupat de sfera să privată, mai mult ca în alte țări, cetățeanul din Germania sancționează prompt derapajele Facebook. În sondajul realizat marți și miercuri de institutul de sondaje Emnid pentru revista „Focus”, 49% au luat în considerare renunțarea la rețelele de socializare. Bărbații (53%) sunt mai predispuși să se dezaboneze decât femeile (44%). Sondajul a fost făcut pe un eșantion de 1.010 persoane. Sondaje au inițiat online și alte publicății și platforme.

T-online.de relevă duminică, în urmă chestionării a 16.673 de utilizatori, următoarele rezultate, date prin răspunsul la întrebarea: „Va gândiți, datorită scandalului legat de Cambridge Analytica, să nu mai folosiți Facebook?”: „Da, neapărat” (15,3%), „Mai degrabă da” (16,9%), „Indecis” (11,3%), „Mai degrabă nu” (25,8%”, „Nu, în niciun caz” (11,2%), „Deja nu mai folosesc Facebook” (19,5%).

 

Citeşte mai multe despre:   Facebook-Analytica,   Germania