Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Google a achiziționat RightsFlow, companie ce procesează plățile drepturilor de autor pentru compozitori

Google a achiziționat RightsFlow, companie ce procesează plățile drepturilor de autor pentru compozitori

Un articol de: - 12 Dec 2011, 14:58
Google a achiziționat RightsFlow, companie ce procesează plățile drepturilor de autor pentru compozitori Foto: guardian.co.uk High-Tech

YouTube, platformă web deținută de Google, a cumpărat RightsFlow, o companie de mici dimensiuni care monitorizează și procesează plățile drepturilor de autor pentru compozitori și casele de discuri. Achiziția oferă site-ului YouTube acces la o tehnologice care îi va permite să administreze relația sa cu una dintre cele mai fragmentate industrii, cea muzicală, relatează Wall Street Journal.

“Prin combinarea RightsFlow cu platforma YouTube, sperăm să eficientizăm muzica pe YouTube. Adică, să existe mai multă muzică și mai mulți bani pentru compozitorii talentați”, au declarat reprezentanții platformei web.

Potrivit sursei precizate, acum, vânzarea unui CD poate genera încasări de un dolar din drepturi de autor, în timp ce vânzarea unei singure melodii în format digital poate aduce un venit de 9 cenți.

Deocamdată, Google nu a oferit detalii despre valoarea achiziției.

Citeşte mai multe despre:   Google,   YouTube,   drepturi de autor