Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Google a lansat o nouă opțiune de căutare. Aplicația identifică melodii pe care le fredonezi (VIDEO)

Google a lansat o nouă opțiune de căutare. Aplicația identifică melodii pe care le fredonezi (VIDEO)

Un articol de: Traian Avarvarei - 16 Oct 2020, 14:23
Google a lansat o nouă opțiune de căutare. Aplicația identifică melodii pe care le fredonezi (VIDEO) Sursă foto: Hepta.ro High-Tech

Google îți permite să cauți o piesă chiar și dacă nu știi decât să o fredonezi fluierând. Compania a lansat funcția „hum to search” care utilizează inteligență artificială pentru a recunoaște piese. Google concurează astfel celebra aplicație Shazam, care recunoaște însă doar melodiile originale.

 

Inteligența artificială de la Google identifică melodii pe care le fredonezi

 

 

Aplicaţia Google poate acum să recunoască muzica la cererea utilizatorului, ca aplicaţii precum Soundhound sau Shazam, dar fără să îi fie pusă melodia pentru care utilizatorul vrea să afle cine o cântă şi cum se numeşte.

AI-ul poate recunoaşte melodia după fredonat sau fluierat. Cei de la Google spună chiar că recunoaşterea este posibilă şi când fredonatul sau fluieratul sunt aproximative şi nu urmăresc prea bine linia melodică.

Inteligența artificială de la Google identifică melodii pe care le fredonezi

La fiecare rezultat este și un procent ce arartă cât de probabil este ca acel cântec să fie cel căutat.

Opțiunea este disponibilă în 20 de limbi pe platforma Android și în engleză pe Apple iOS.
 Celebrul prezentator S-A STINS din viață. ESTE VESTEA TRISTĂ A ZILEIBeing Sent

 

Până acum aplicația Shazam era cel ami popular serviciu de căutare melodii

 

 

Shazam înregistrează un fragment muzical scurt şi identifică melodia din care face parte secvenţa înregistrată. Poate fi utilizat în mai multe feluri, dar unul dintre cele mai comode este instalarea aplicaţiei gratuite cu acelaşi nume pe telefoanele inteligente. E suficient să apăsaţi butonul "tag now", să ţineţi microfonul telefonului aproape de boxe şi de cele mai multe ori aplicaţia va reuşi identificarea cântecului şi va oferi informaţii despre artist, alături de un link către o pagină de unde poate fi achiziţionat albumul din care face parte melodia auzită.

Remarcabil este faptul că serviciul funcţionează şi pentru cântece foarte puţin cunoscute, chiar şi în prezenţa unui zgomot deranjant de fundal. Reușiți astfel să îl utilizați cu succes chiar şi în interiorul unor cafenele şi restaurante aglomerate.

Citeşte mai multe despre:   Google,   Shazam