Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Google a lansat Voice Search în limba română: Noua aplicație funcționează pe telefoanele cu sistemul de operare Android

Google a lansat Voice Search în limba română: Noua aplicație funcționează pe telefoanele cu sistemul de operare Android

Un articol de: - 17 Aug 2012, 15:06
Google a lansat Voice Search în limba română: Noua aplicație funcționează pe telefoanele cu sistemul de operare Android Foto: appleinsider.com High-Tech

Google a lansat aplicația Voice Search pentru 13 noi limbi, printre care și româna. Astfel, Voice Search, care functionează pe telefoanele mobile dotate cu sistemul de operare Android, este disponibilă în total în 42 de limbi, au declarat reprezentanții companiei vineri.

Astfel, încă 100 de milioane de persoane vor putea folosi aplicația în limbile lor natale, a declarat managerul de produs de la Google Bertrand Damiba, conform PC Advisor. Toate cele 13 limbi sunt europene și includ, pe lângă română: bască, bulgară, slovacă, finlandeză, catalană, galițiană, ungară, islandeză, sârbă, suedeză, norvegiană și portugheză.

Damiba a mai explicat că adăugarea de noi limbi aplicației Vice Search în general necesită colectarea a sute de mii de enunțuri din partea voluntarilor. Google lucrează la tehnologii de recunoaștere a vocii de ani de zile și din experiența celor de acolo, pentru unele limbi este mai ușor să adaugi căutare vocală decât pentru altele.

„În timp ce limbi precum româna au reguli de pronunție previzible, pentru altele, ca suedeza, a fost nevoie să recrutăm vorbitori nativi care să ne ofere pronunțiile pentru mii de cuvinte,” a mai afirmat Damiba, adăugând că Google a trebuit să construiască un mecanism cu un sistem de învățare bazat pe acele date, pentru a putea prezice cum s-ar pronunța toate celelalte cuvinte suedeze. Cu cât mai mulți oameni folosesc Voice search, cu atât devine mai precis, conform lui.

Telefoanele cu versiuni de Android 2.2 sau mai recente au Voice Search incorporat. Utilizatorii care au o versiune mai veche pot să își instaleze aplicația de pe Google Play.

Citeşte mai multe despre:   Google,   aplicatie,   Android,   limba romana