Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Google CONTESTĂ amenda record de 2,42 MILIARDE de euro impusă de Comisia Europeană!

Google CONTESTĂ amenda record de 2,42 MILIARDE de euro impusă de Comisia Europeană!

Un articol de: - 11 Sep 2017, 17:09
Google CONTESTĂ amenda record de 2,42 MILIARDE de euro impusă de Comisia Europeană! High-Tech

Google a făcut apel la amenda de 2,42 miliarde de euro impusă de Comisia Europeană în iunie, a declarat luni o sursă de la Curtea de Justiție a Uniunii Europene (CJUE), instanța juridică supremă din Comisia Europeană, scrie AgerpresCE amendase gigantul online pentru abuz de poziție dominantă și promovarea propriului serviciu de cumpărături în defavoarea concurenței. 

CE a anunțat că își va apăra în instanță decizia, a anunțat luni un purtător de cuvânt al forului comunitar, după anunțul privind apelul.

"Google a venit cu multe servicii și produse inovative care au schimbat viața noastră. Acesta este un lucru bun. (...) În schimb, Google a abuzat de poziția sa dominantă pe piață promovând în rezultatele motorului de căutare propriul său serviciu de comparare a produselor în defavoarea concurenților. Ce a făcut Google este ilegal, conform reglementărilor antitrust din UE. Compania a negat altor firme șansa de a concura conform meritelor și de a inova. Și, cel mai important, a negat consumatorilor europeni posibilitatea de a-și alege serviciile și de a beneficia deplin de inovații'', a declarat comisarul european pentru concurență, Margrethe Vestager.

Produsul de vârf al Google este motorul de căutare Google, care furnizează rezultatele căutării consumatorilor, care plătesc pentru acest serviciu cu datele lor.

 

Citeşte mai multe despre:   CE