Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Google le-a interzis angajaților să mai folosească aplicația Zoom, din motive de securitate

Google le-a interzis angajaților să mai folosească aplicația Zoom, din motive de securitate

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 09 Apr 2020, 19:28
Google le-a interzis angajaților să mai folosească aplicația Zoom, din motive de securitate sursa Foto: engnews24h.com High-Tech

În contextul pandemiei de coronavirus, aplicația de videocall Zoom a devenit extrem de populară, atât pentru munca de acasă cât și pentru socializare. Potrivit BuzzFeed și angajații Google foloseau această aplicație pe laptopurile de muncă, însă compania le-a restricționat accesul către softul de videocall începând cu ziua luni.

Zoom, interzisă pentru angajații Google

Recent, aplicația de video call Zoom a fost supusă unui val de critici, din cauza problemelor de securitate și protecție a datelor persoanale, pe care se pare că le-a întâmpinat.

În acest context, săptămâna trecută Google și-a notificat angajații care aveau soft-ul instalat pe laptopurile de la muncă anunțându-i că aplicația nu va mai fi disponibilă, din cauza vulnerabilităților de securitate pe care aceasta se pare că le are.

În interiorul companiei Google se pare că există de mai mult timp restricții în ceea ce privește utilizarea aplicațiilor care nu sunt aprobate și nu fac parte din rețeau lor corporativă. Acest fapt s-a întâmplat recent și cu Zoom, iar membrii echipei de protecție de la Google i-au anunțat pe angajați că aplicația nu va mai putea fi folosită, pentru că nu respectă normele de siguranță ale companiei.

„De mult timp avem o politică ce nu le permite angajaților să folosească aplicații care nu sunt aprobate, pentru activități care nu fac parte din rețeaua noastră corporativă. Recent, echipa noastră de securitate a informat angajații care utilizează aplicația Zoom că aceasta nu va mai fi disponibilă ca variantă pe desktop pe computerele de la muncă, pentru că nu respectă standardele nostre de securitate. Angajații care folosesc Zoom pentru a discuta cu familia și prietenii pot face acest lucru dintr-o pagina web sau de pe mobil.” A explicat Jose Castaneda, purtător se cuvânt Google, pentru BuzzFeedNews.

Aplicația Zoom, probleme de securitate și respectarea datelor cu caracter personal

Popularitatea aplicației Zoom a fost însă pusă la grea încercare în ultimul timp, după ce , potrivit Vice.com, o anchetă  a dezvăluit că varianta pentru IOS atât iPhone cât și iPad trimitea datele personale ale utilizatorilor către Facebook, ondiferent dacă aceștia aveau sau nu un profil pe celebra rețea de socializare. Deși Zoom a încetat să mai trimita informații către Facebook, ulterior, mai multe cercetări au demonstrat că discuțiile utilizatorilor nu erau criptate așa cum susținea compania, informează sursa citată anterior.

Mai multe companii nu mai permit utilizarea Zoom

Google nu este singura companie care le interzice angajaților să mai folosească aplicația Zoom în interes de serviciu. Mai multe companii le-au restricționat angajaților accesul către platforma de videocall, printre care și SpaceX, condusă de Elon Musk.

În martie, aplicația Zoom a înregistrat o creștere record a acțiunilor, numărul zilnic al utilizatorilor depășind 200 de milioane.

Recent, Alex Stoms, fostul director pentru securitate de la Facebook a fost angajat de către Zoom Video Communications Inc în calitate de consilier. Totodată, compania a format și un consiliu consultativ pentru a îmbunătății protecția datelor cu caracter personal, în contextul îngrijorărilor de la nivel mondial cu privire la practicile platformei.