Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Google reduce debitul în Europa, pentru a evita o blocare a Internetului

Google reduce debitul în Europa, pentru a evita o blocare a Internetului

Un articol de: Traian Avarvarei - 20 Mar 2020, 17:45
Sursă foto: Hepta.ro High-Tech

După anunțul făcut de Netflix, Google a anunţat vineri o reducere a debitului pe YouTube, pentru a evita o blocare a Internetului, în contextul în care milioane de oameni lucrează de acasă, iar elevii participă la cursuri online, din cauza pandemiei de coronavirus.

În urma unei discuţii între CEO-ul Google, CEO-ul YouTube şi comisarul european Thierry Breton, ne-am angajat să mutăm temporar tot traficul în UE în definiţia standard, implicită”, a anunţat într-un comunicat un purtător de cuvânt al Google, potrivit News.ro.

Oamenii vin pe YouTube pentru a găsi ştiri care fac autoritate, conţinuturi în domeniul educaţiei şi pentru a stabili legături în vremuri incerte. În pofida faptului că nu am înregistrat vreun vârf de utilizare, am implementat măsuri privind ajustarea automată a sistemului nostru în vederea unei utilizări mai reduse a capacităţii reţelei”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Amintim că vineri dimineață Youtube a anunțat că renunță la High Definition în Europa, oferind calitate standard la conţinutul video.  (Detalii AICI)

De asemenea, Neflix a anunțat că, în următoarele 30 de zile, va reduce calitatea imaginilor video, pentru a diminua presiunea pe furnizorii de internet. (Detalii AICI)

 

Citeşte mai multe despre:   Google