Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Google sărbătoreşte "Ziua Pi" cu un Google Doodle Special: Semnificaţia acestei zile (VIDEO)

Google sărbătoreşte "Ziua Pi" cu un Google Doodle Special: Semnificaţia acestei zile (VIDEO)

Un articol de: - 14 Mar 2018, 09:01
Google sărbătoreşte "Ziua Pi" cu un Google Doodle Special: Semnificaţia acestei zile (VIDEO) High-Tech

Ziua PI se sărbătoreşte în fiecare an pe data de 14 martie. În 2018 se împlinesc 30 de ani la înfiinţarea Zilei Constantei PI. Cu această ocazie, Google a lansat un Google Doodle Special pentru a sărbători.

Ziua Pi este o celebrare anuală a constantei matematice π (pi). Ziua Pi este serbată pe 14 martie (3/14 în formatul lună/zi) din moment ce 3, 1 și 4 sunt primele trei cifre importante ale lui π. În 2009 Camera Reprezentanților a Statelor Unite ale Americii a susținut desemnarea unei „Zile Pi” și celebrarea ei în întreaga lume.

Pi, definit ca raport între circumferinţa unui cerc şi diametrul acestuia, a generat de-a lungul anilor numeroase concursuri - în special care vizau capacitatea de memorare - şi a contribuit la apariţia unui nou limba.

Video will appear shortly. Please disable your ad blocker if you have one.

Pi a devenit o metaforă pentru misterele matematicii, fiind glorificat în multe feluri, inclusiv printr-un cântec interpretat de Kate Bush, un film regizat de Darren Aronofsky şi un parfum lansat de casa Givenchy.

Matematicienii au încercat de-a lungul timpului să identifice tot mai multe zecimale ale numărului Pi. Arhimede a descoperit primele două zecimale în secolul al III-lea î.e.n. În prezent, Pi are 13,3 trilioane de zecimale cunoscute, acest rezultat fiind anunţat online, în octombrie 2014, de un savant anonim, care foloseşte pe internet pseudonimul Houkouonchi.

Pi reprezintă, de asemenea, sursa de inspiraţie a unei competiţii sportive: Memorarea Pi, în cadrul căreia participanţii trebuie să recite din memorie cât mai multe zecimale ale numărului Pi.

Oficial, recordul mondial Guinness este deţinut de chinezul Chao Lu, care a recitat în public primele 67.890 de zecimale ale numărului Pi.
 

Citeşte mai multe despre:   Google,   Google Doodle