Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech A apărut harta atacurilor cibernetice ce afectează cetățenii și instituțiile din România în timp real

A apărut harta atacurilor cibernetice ce afectează cetățenii și instituțiile din România în timp real

Un articol de: Sebastian Pricop - 09 Aug 2019, 16:02
A apărut harta atacurilor cibernetice ce afectează cetățenii și instituțiile din România în timp real Foto: hackout.ro High-Tech

Atacurile cibernetice reprezintă o provocare care afectează tot mai des statele lumii, fiind considere o armă a războaielor moderne. Deşi nu reprezintă o ţintă principală, România şi instituţiile statului, în special, au căzut pradă de numeroase ori atacurilor hackerilor.

Portalul Atacurilor Cibernetice, Hackout.ro, a realizat o harta atacurilor cibernetice care arată în timp real atacurile ce afectează cetățenii și instituțiile din România, împreună cu detalii despre locația de unde vine atacul, tipul atacului, tipul vulnerabilității, data și ora.

Hackout prezintă că acest modul are ca scop ridicarea unui semnal de alarmă de interes public, în legatură cu numeroasele tentative externe de compromitere a unor device-uri de pe teritoriul României.

Harta cu atacurile cibernetice în timp real poate fi consultată AICI