Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Huawei reacționează la declarațiile ambasadorului american la UE: 'O acțiune motivată politic și o interferare în zona mediului de afaceri. Sperăm că România va lua decizia care îi va avantaja cetățeni'

Huawei reacționează la declarațiile ambasadorului american la UE: 'O acțiune motivată politic și o interferare în zona mediului de afaceri. Sperăm că România va lua decizia care îi va avantaja cetățeni'

Un articol de: Redacția B1.ro - 10 Sep 2019, 11:19
Foto: Hepta.ro High-Tech

Compania Huawei reacționează după ce ambasadorul american la UE, Gordon Sondland, a declarat, recent, la București, că unul din scopurile memorandumului semnat de România și SUA, înaintea întâlnirii dintre Klaus Iohannis și Donald Trump, este ca țara noastră să devină "liberă de Huawei".
Reprezentanții companiei catalogează această declarație drept ”o acțiune motivată politic impotriva Huawei și o interferare în zona mediului de afaceri al României”.

INCENDIAR! N-O SĂ ÎȚI VINĂ SĂ CREZI CUM ARĂTA MIHAELA RĂDULESCU CÂND ERA GRASĂ! FANII ȘI-AU FĂCUT CRUCE (GALERIE FOTO)

Huawei se opune acuzațiilor nefondate făcute de dl Sondland în România. Aceasta este, în mod evident, o acțiune motivată politic împotriva Huawei și o interferare în zona mediului de afaceri al României. Guvernul SUA atacă Huawei de foarte multă vreme, însă fără a oferi dovezi solide care să justifice acest comportament. Fără implicarea Huawei, rețelele SUA vor continua să fie de o calitate inferioară comparativ cu cele europene, deși sunt de 3 ori mai costisitoare. În plus, rețelele Statelor Unite nu oferă securitate sporită. În aceste condiții, este ridicolă încercarea guvernului SUA de a forța propagarea unei experiențe de calitate scăzută, către alte țări.

IMAGINI BOMBĂ CU O VEDETĂ DIN ROMÂNIA! BĂRBAȚII AU RĂMAS ȘOCAȚII CÂND AU VĂZUT-O GOALĂ

Huawei a apreciat întotdeauna inițiativa UE de a gestiona capitolul siguranței cibernetice pe bază de standarde și mecanisme de securitate și cunoaște faptul că România ia, de asemenea, parte în mod activ la acest proces, ajutând la dezvoltarea acestuia. Compania consideră că aceasta este modalitatea potrivită de a face față provocărilor de securitate cibernetică”, au transmis cei de la Huawei, potrivit HotNews.ro

Prin memorandumul semnat cu SUA, România a promis că va evita contractele cu firmele chineze, în condițiile în care mai multe investiții chinezești se anunțau în viitorul apropiat. În acest caz prima mare lovitură pe care o primesc investitorii chinezi este că, dacă se respectă înțelegerea cu americanii, România nu va implementa tehnologia 5G cu echipamentele Huawei. 

LACRIMI AMARE ÎN SHOWBIZ! OANA LIS A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT! ‘VĂ ANUNȚ CU DURERE ÎN SUFLET…’

Astfel, în același răspuns, reprezentanții companiei susțin că Huawei nu este controlată de nicio agenție guvernamentală sau organizație externă și și-au exprimat speranța că guvernul de la București va lua, în mod independent, o decizie care îi va avantaja cel mai bine pe cetățenii români. 

Huawei este o companie privată, deținută integral de angajații săi, cu structuri de guvernare și de acționariat foarte bine definite. Nicio agenție guvernamentală sau organizație externă nu deține acțiuni în cadrul companiei și nici nu controlează Huawei în vreun fel. În ultimele 3 decenii, Huawei a deservit 3 miliarde de clienți la nivel global, inclusiv în România. Huawei deține un sistem de asigurare a securității cibernetice robust și are un istoric bun în ceea ce privește acest capitol. De fiecare dată, compania a fost deschisă și chiar i-a incurajat pe toți cei interesați să ia legătura cu reprezentanții săi pentru a programa o vizită la sediul Huawei, vizită care, cu siguranță îi va ajuta să înțeleagă mai bine modul in care compania funcționează. Huawei este încrezătoare că guvernul României va lua, în mod independent, decizia care va avantaja cel mai bine cetățenii români”, se mai arată în răspunsul Huawei, potrivit sursei citate. 

Amintim că ambasadorul american la UE, Gordon Sondland, a declarat la București, pe 5 septembrie, că înjurajează România să devină ”Huawei free” și crede că țara noastră ”s-a uitat bine la viitoarea tehnologie 5G și a decis că tehnologia chineză nu este soluția”

"România tocmai a semnat un memorandum de înțelegere cu Statele Unite care a fost semnat chiar înainte ca președintele Iohannis să se întâlnească cu președintele Trump și scopul acelui memorandum este ca România să devină ca să zic așa " Huawei free".  Vrem ca prietenii și aliații noștri să folosească orice echipamente vor să folosească în implementarea 5G, atâta timp cât respectă standardele guvernului nostru. Asta nu include împărtășirea de informații cu guvernul chinez și nu include o listă întreagă de lucruri la care ne opunem. Cred că România s-a uitat bine la viitoarea tehnologie 5G și a decis că tehnologia chineză nu este soluția. Au semnat un memorandum de întețelegere prin care spun că se vor uita în altă parte pentru echipamente 5G. Este o declarație de intenție, asta este un memorandum nu este un contract care te leagă este o declarație de intenție", a declarat ambasadorul. 
 

Citeşte mai multe despre:   Huawei ,   Romania,   SUA,   China
 
 
 
Loading...