Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Echipamentele companiei Huawei, acuzată de spionaj, nu sunt folosite în infrastructura critică din România de către STS

Echipamentele companiei Huawei, acuzată de spionaj, nu sunt folosite în infrastructura critică din România de către STS

Un articol de: B1.ro - 08 Mar 2019, 15:51
Foto: Hepta.ro High-Tech

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) a anunţat că nu utilizează echipamente ale controversatei companii chinezeşti Huawei în infrastructura critică a statului român, conform unui comunicat emis pentru Reuters.

Referindu-se la memorandumul semnat în 2013 de guvernul Ponta cu Huawei, STS arată în răspunsul pentru Reuters că ”nu a fost consultat, nu a susținut și nu are nici o implicare în implementarea memorandumului”.

Compania Huawei este implicată într-un scandal la nivel global de spionaj din cauza legăturilor cu serviciile secrete de la Beijing. 

Marţi, PNL a anunţat că va declanşa o investigație publică privind contribuția Huawei la infrastructura critică și va încerca să blocheze compania de la participarea la dezvoltarea infrastructurii 5G, din cauza îngrijorărilor crescânde legate de securitate.

"Avem nevoie să ne protejăm interesele strategice și există multe suspiciuni. Este extrem de urgent să blocăm orice tranzacții publice, contracte, licitații co compania chineză", a subliniat deputatul Pavel Popescu, membru al Comisiei pentru tehnologia informaţiei din Camera Deputaţilor.

Reprezentantul PNL a subliniat un memorandum de înțelegere a fost semnat în 2013 de Huawei și ministrul Telecomunicațiilor din acea perioadă, care dă posibilitatea companiei chineze să participe la construcția sistemului național de informare și comunicare, monitorizarea traficului și proiectele de e-guvernare.

Citeşte mai multe despre:   Huawei ,   PNL
 
 
 
Loading...