Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Statele Unite interzic achiziţionarea echipamentelor de comunicații care sunt considerate un risc de securitate. În România, Vodafone trece la tehnologia 5G prin echipamente Huawei

Statele Unite interzic achiziţionarea echipamentelor de comunicații care sunt considerate un risc de securitate. În România, Vodafone trece la tehnologia 5G prin echipamente Huawei

Un articol de: Sebastian Pricop - 16 Mai 2019, 11:57
Sursă foto: Hepta.ro High-Tech

Preşedintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care interzice achiziţionarea de către companiile americane a echipamentelor de telecomunicații care reprezintă un risc la securitatea țării.

Acesta este o măsură care deşi nu este îndreptată unei companii anume loveşte puternic în producătorul chinez Huawei. Oficialii americani se tem că Huawei și alte firmele chinezești pot fi forțate de guvernul de la Beijing să instaleze backdoor-uri în echipamentele pe care le vând altor țări, pentru a putea fi spionate și, eventual, sabotate, potrivit profit.ro.

În replică, un purtător de cuvânt al Huawei a declarat că Huawei este liderul pieței 5G și că decizia va ridica serioase probleme legale.

Huawei a negat în mai multe rânduri că ar fi folosită de pentru spionaj de guvernul chinez și a spus, prin vocea fondatorului Ren Zhengfei, că Statele Unite nu vor putea împiedica creșterea la nivel internațional a companiei. 

Odată cu intrarea în vigoare a acestui ordin, tranzacţiile din zona de comunicații vor fi validate de Ministerul de Comerț, care decide ce tranzacții și echipamente pot prezenta un risc pentru securitate.

În tot acest timp, Vodafone plănuieşte trecerea la tehnologia 5G prin intermediul fix a echipamentelor Huawei. Operatorul telecom precizează, într-un comunicat de presă, că abonaţii Vodafone România vor fi primii care se vor bucura de potenţialul tehnologic al reţelei 5G imediat ce telefoanele 5G vor fi disponibile pe piaţă. Pentru rețeaua Supernet 5G, Vodafone România a utilizat stații radio produse de Huawei.

În Marea Britanie, guvernul încă se gândeşte dacă va restricţiona sau bloca utilizarea de echipamente Huawei. O scurgere de informaţii dintr-o şedinţă a arătat, însă, că firmele de telecomunicaţii vor fi lăsate în cele din urmă să se bazeze pe echipamentele Huawei.
 

Citeşte mai multe despre:   Huawei ,   Statele Unite
 
Loading...