Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Huawei Mate 20 Lite, un telefon ieftin, dar la înălțimea celor din serie

Huawei Mate 20 Lite, un telefon ieftin, dar la înălțimea celor din serie

Un articol de: B1.ro - 09 Dec 2019, 11:51
High-Tech

Huawei a rupt piața cu telefoane sale și, de exemplu, a câștigat premiul pentru cea mai bine cotată cameră smartphone cu Huawei P20 Pro și cu lansarea mai recentă, Mate 20 Pro. Dar, cu atât de multe „Pro” pe masă, poate părea ca și cum Huawei a părăsit brusc viziunea inițială orientată spre telefoane de buget. Cu toate acestea, va prezentam Huawei Mate 20 Lite, un telefon de buget care este un dispozitiv uimitor, dar cu un preț mult mai accesibil.

Când auzi prima dată despre existența acestui telefon, nu te aștepți la nimic mai mult decât un dispozitiv care să nu semene cu restul liniei de produse Mate 20. Dar, după cumpărarea dispozitivului, vei rămâne mai mult decât impresionat.

Dacă atunci o primă privire la corpul de sticlă al Huawei Mate 20 Lite, vei descoperi un dispozitiv premium ușor, care pare egal cu celelalte telefoane din 2018. Dacă a existat o singură dezamăgire de remarcat la acest telefon este că are a abandonat amplasarea camerei pătrate Mate 20, în schimb așezând cele două obiective din spate în centrul dispozitivului, eliminând sclipirea de design pe care omologul său Pro o oferea.

Întoarce-l pe față, însă, și dintr-odată dispozitivul devine mult mai interesant. În timp ce Huawei Mate 20 Lite nu oferă același ecran OLED care te uimește la Mate 20 Pro, ecranul LCD 1080 x 2340 nu numai că este extrem de clar, dar oferă mai multe culori decât te aștepți de la alte afișaje LCD. Este surprinzătoare și includerea Face ID prin cele două camere frontale ale dispozitivului. Telefonul vine astfel cu o alternativă rapidă la scanerul de amprente al dispozitivului - care a fost plasat puțin prea sus pe spate pentru gusturile unora.

O controversă care poate apărea atunci când arunci o privire spre ecranul lui Huawei Mate 20 Lite este „bretonul” său larg. Cu toate acestea, nu numai că el poate fi acoperit prin setările dispozitivului, dar oferă la fel de multe informații cât te-ai aștepta în mod normal, folosind foarte mult spațiul de afișare.

Pe partea de software, Huawei a împachetat EMUI 8.2 sub capota Huawei Mate 20 Lite, cu planuri pentru actualizarea la varianta 9.0 bazată pe gesturi în viitorul apropiat. Varianta 8.2 aduce o anumită fluiditate în experiența generală față de alte telefoane Huawei mai vechi, iar faptul că este înrădăcinat în inteligența artificială face mai bine, nu doar ucigând imediat aplicații neutilizate, dar este și extrem de lag-free, datorită învățării automate implicate de această integrare software.

Dar, în timp ce designul, afișarea și software-ul pot fi interesante, Huawei Mate 20 Lite trebuie sa se ridice si la valoarea fratilor Mate 20. Iar dacă există doi factori care fac ca Huawei Mate 20 și Mate 20 Pro să fie unici, aceștia sunt să fie uimitoarele camere Leica, fie procesorul Kirin 980 al Huawei. Huawei Mate 20 Lite împachetează doar unul dintre acestea, dar acesta nu este un lucru complet rău.

Pe partea de putere, Huawei a împachetat cel mai recent cip de buget, Kirin 710, pe Huawei Mate 20 Lite. Acesta concurează cu Snapdragon 660, dar face loc pentru echipamentele de inteligență artificială ale Huawei. Deși 710 nu este la fel de impresionant ca Kirin 980, în practică, nu vei reuși să găsești diferențe remarcabile. Nu numai că aplicațiile se deschid extrem de rapid, dar chiar și jocuri mai solide nu reușesc să se bâlbâie, ceea ce creează o experiență solidă per ansamblu.

De parcă viteza solidă nu ar fi suficientă, Kirin 710 este mai eficient din punct de vedere energetic decât fratele său mai mare, ceea ce înseamnă că te vei putea aștepta la o viață uimitoare a bateriei de la Huawei Mate 20 Lite. Acest procesor încărcat cu bateria excepțională de 3750 mAh însemna că vei obține cu ușurință peste o zi și jumătate de utilizare medie, ceva ce nu vei vedea la alte dispozitive cu prețuri similare.

Pe partea de cameră frontală, Huawei a reușit să atingă echilibrul perfect între buget și funcțiile profesionale. Cele patru camere ale Huawei Mate 20 Lite (două pe partea din față și două pe spate) oferă aceeași claritate și, deși este posibil să nu aibă chiar toate funcțiile Leica, oferă, de asemenea, aceeași culoare ca și pe Huawei Mate 20 Pro, în special datorită caracteristicilor camerei AI, dar din păcate lipsește partea de claritate.

De principiu, este clar că Huawei Mate 20 Lite nu este menit să fie mai bun decât varianta sa Pro, dar ceea ce oferă Huawei este un dispozitiv eficient din punct de vedere energetic și tot la fel de minunat la departamentul camere. Este posibil să nu aibă un ecran OLED, dar pentru cei care au pur și simplu nevoie de un telefon care funcționează sau pentru utilizatorii care se bucură de fotografie mobilă, nu pot să mă gândesc la un telefon pe care l-aș recomanda mai mult la acești bani.

 

 
Loading...