Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Ambasadorul american la UE, declarații la București despre memorandumul cu SUA: "Scopul acestuia este ca România să devină 'Huawei free'. Cred că România a decis că tehnologia chineză 5G nu este soluția"

Ambasadorul american la UE, declarații la București despre memorandumul cu SUA: "Scopul acestuia este ca România să devină 'Huawei free'. Cred că România a decis că tehnologia chineză 5G nu este soluția"

Un articol de: Gabriela Del-Pupo - 05 Sep 2019, 16:55
High-Tech

EXCLUSIV ONLINE // Prezent la București pentru o vizită de lucru, ambasadorul american la UE, Gordon Sondland, a dat detalii într-o conferință de presă susținută la ambasada SUA despre ce conține memorandumul semnat de România cu Statele Unite, în timpul vizitei președintelui Iohannis peste Ocean. Deși țara noastră nu este legată să respecte acest act, România a promis că va evita contractele cu firmele chineze, în condițiile în care mai multe investiții chinezești se anunțau în viitorul apropiat. În acest caz prima mare lovitură pe care o primesc investitorii chinezi este că dacă se respectă întelegerea cu americanii, România nu va implementa tehnologia 5G cu echipamentele Huawei. Măsura vine în urma unui scandal internațional în care Statele Unite a acuzat compania că a colectat informații pentru Beijing.

"România tocmai a semnat un memorandum de înțelegere cu Statele Unite care a fost semnat chiar înainte ca președintele Iohannis să se întâlnească cu președintele Trump și scopul acelui memorandum este ca România să devină ca să zic așa " Huawei free".  Vrem ca prietenii și aliații noștri să folosească orice echipamente vor să folosească în implementarea 5G, atâta timp cât respectă standardele guvernului nostru. Asta nu include împărtășirea de informații cu guvernul chinez și nu include o listă întreagă de lucruri la care ne opunem. Cred că România s-a uitat bine la viitoarea tehnologie 5G și a decis că tehnologia chineză nu este soluția. Au semnat un memorandum de întețelegere prin care spun că se vor uita în altă parte pentru echipamente 5G. Este o declarație de intenție, asta este un memorandum nu este un contract care te leagă este o declarație de intenție", a declarat ambasadorul.

Despre posibiltatea ca firmele chineze să investească în construirea reactoarelor 2 și 4 de la Cernavodă ambasadorul a avut același răspuns. "Încurajăm prietenii și aliații noștri să caute în ală parte pentru toate cerințele lor, nu numai în cazul 5G, ci inclusiv în privința investițiilor nucleare", a spus Gordon Sondland.

Citeşte mai multe despre:   Huawei ,   5G,   Gordon Sondland
 
 
 
Loading...