Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Husele smartphone – riscuri evitate și cheltuieli minimizate

Husele smartphone – riscuri evitate și cheltuieli minimizate

Un articol de: - 02 Mai 2018, 11:40
Husele smartphone – riscuri evitate și cheltuieli minimizate High-Tech

Orice posesor de smartphone, mai ales atunci când vine vorba despre modele high-end, trebuie să îi aleagă și o husă pe măsură. Sau cel puțin așa ar trebui, întrucât există și utilizatori care preferă să păstreze aspectul telefonului neschimbat, considerând că husele îi pot știrbi din aspectul estetic.

Contrar acestei opinii, merită menționate totuși câteva riscuri și cheltuieli pe care un posesor de smartphone poate să le evite prin alegerea unei huse corespunzătoare. Singura condiție este să aleagă o husă concepută exact pentru modelul pe care îl deține: o husa iPhone 6 plus pentru un model din seria respectivă, o husă special creată pentru Samsung Galaxy S8 și așa mai departe. Există și varianta huselor universale, însă nu oferă același nivel de protecție pe care îl poate oferi o husă destinată specific unui model anume de telefon.

Lăsând la o parte nevoia de a personaliza telefonul din dotare, de a-l face să se potrivească stilului posesorului, există un dublu rol pe care husele îl îndeplinesc: cel de protecție și cel de economisire. Mai multe detalii ne-au oferit reprezentanții Stifler.ro – magazin online de huse și accesorii smartphone renumit pe piața de profil.

Ce riscuri se evită prin accesorizarea telefonului cu o husă?

În primul rând este vorba despre riscul de zgâriere/fisurare/spargere. Telefoanele inteligente sunt foarte utile, îndeplinesc funcții tot mai complexe și ne ajută zi de zi. De asemenea devin parcă tot mai subțiri și mai sensibile. Accesorizarea cu o husă se impune ca o necesitate, pentru că a trecut de mult vremea în care telefoanele erau „indestructibile” și rezistau mult mai bine la șocuri.

Riscul de accidente este minimizat cu ajutorul unei huse. Indiferent de cât de grijuliu este utilizatorul, apar și situații neașteptate în care telefonul ia contact cu o suprafață dură sau cu diverse lichide. Rezultatul? Zgârieturi, fisuri și chiar nefuncționalitate ca urmare a unor asemenea evenimente.

Un alt risc ce reprezintă de fapt și o mare temere a tuturor utilizatorilor de smartphone se referă la spargerea display-ului. Există și aici două versiuni: spargerea ecranului cu sau fără afectarea touchscreen-ului. Bineînțeles, cea de-a doua variantă este mult mai gravă. Display-ul a fost și va rămâne în continuare cea mai sensibilă componentă a telefoanelor inteligente și trebuie protejat ca atare. Poate fi vorba despre o husă 360 spre exemplu, care oferă protecție totală, inclusiv pentru ecran, sau de o folie din categoria celor din sticlă, ce rezistă foarte bine la șocuri și la contactul cu diverse obiecte.

Surprinzător sau nu, riscul de a rămâne fără baterie la telefon poate fi evitat tot cu ajutorul unei huse. Versiunile care includ și baterie externă pot fi găsite chiar în catalogul online al magazinului virtual menționat – www.stifler.ro. Prizele nu sunt disponibile oricând și oriunde, cablurile și încărcătoarele sunt la rândul lor destul de sensibile și pot ceda, prin urmare o husă care să susțină și din punct de vedere al acumulatorului telefonul, devine o variantă ideală pentru orice deținător de smartphone.

Poate că nu mulți se gândesc la acest aspect, însă o husă ajută și la evitarea riscului de devalorizare a telefonului. Micile semne de uzură scad din prețul ce poate fi obținut pe un telefon în momentul vânzării, astfel aspectul acestuia poate fi menținut ca nou pentru o perioadă îndelungată, chiar și cu o simplă folie de protecție din plastic și o husă simplă, din silicon.Scandalul momentului! Anamaria Prodan n-a mai rezistat! A spus totul. Ce se întâmplă, de fapt, între ea şi Reghe?

Ce cheltuieli te ajută să eviți accesorizarea cu o husă?

Desigur, aici intră în discuție cheltuielile cu reparațiile. Atunci când plătești câteva sute sau chiar peste 1000 de euro pe un telefon de ultimă generație, parcă nu prea îți vine să scoți din buzunar alte sute pentru a-i repara/înlocui anumite componente.

Orice mica neatenție poate avea urmări nefaste când vine vorba despre telefoanele inteligente. Spargerea display-ului poate afecta serios bugetul, ca să nu mai menționăm și înlocuirile de componente afectate tot datorită accidentelor. Prin urmare, accesorizarea cu o husă este opțiunea cea mai indicată pentru orice posesor de smartphone.