Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Incredibil, dar adevărat: O țară vecină României are mai multe telefoane mobile decât locuitori

Incredibil, dar adevărat: O țară vecină României are mai multe telefoane mobile decât locuitori

Un articol de: - 05 Mar 2018, 23:14
Incredibil, dar adevărat: O țară vecină României are mai multe telefoane mobile decât locuitori High-Tech

Deși pare greu de crezut, în Republica Moldova există mai multe telefoane decât oameni.

Numărul utilizatorilor de telefonie mobilă a ajuns la 4,5 milioane, având în vedere că ultimul recensământ din 2014 arată că populația țării aproape 3 milioane de locuitori.

Agenția Națională pentru Reglementare în Comunicații Electronice și Tehnologia Informației (ANRCETI) informează că numărul utilizatorilor de telefoane mobile a crescut cu 0,7% anul trecut, în comparație cu 2016.

De asemenea, baza de abonați a Orange Moldova a înregistrat un avans de 1,2%. Acestă creștere a fost determinată de sporirea numărului de abonați ai companiilor Orange Moldova și Moldtelecom – Unite.

Baza de abonați a Moldcell s-a micșorat cu 1,7% și a însumat 1,48 milioane de persoane. Volumul traficului de voce în rețeaua Orange Moldova a crescut cu 89,4 milioane de minute, în timp ce traficul Moldtelecom a crescut cu 17,5 milioane, informează playtech

Cota de piață a companiilor a avut și ea de suferit. Astfel, cota de piață a Orange Moldova a scăzut cu 0,83 puncte procedurale, în 2017, ajungând la 64,7%, iar Moldtelecom și Modcell au înregistrat o creștere a cotei cu 0,55 puncte și respectiv 0,28 puncte, constituind 4,8%, respectiv 30,5%.

Când vine vorba de situația din România, Ancom susține că în 2016 s-a menținut tendința de creștere a numărului utilizatorilor de abonamente la serviciile de telefonie mobilă. Astfel s-a ajuns la un număr de abonamente (11,5 milioane) mai mare decât cel de cartele (11,4 milioane).

Citeşte mai multe despre:   telefoane mobile,   locuitori,   Republica Moldova,   Orange Moldova