Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Instagram este vizat într-o anchetă privind prelucrarea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor minori

Instagram este vizat într-o anchetă privind prelucrarea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor minori

Un articol de: Catinca Giosanu - 19 Oct 2020, 11:54
Instagram este vizat într-o anchetă privind prelucrarea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor minori Sursa Foto: Arhivă High-Tech

Rețeaua de socializare Instagram, deținută de Facebook, a devenit ținta unei anchete în Europa, privind prelucrarea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor minori, conform BBC News.

Ancheta în care este vizată rețeaua de socializare, care a împlinit de curând zece ani, a fost lansată de autoritatea de reglementare irlandeză privind prelucrarea datelor cu caracter personal ale utilizatorilor minori, potrivit presei britanice.

 

 

Instagram, suspectat că a prelucrat datele cu caracter personal ale unor utilizatori minori

 Comisia irlandeză pentru protecția datelor (DPC) a deschis două proceduri separate luna trecută, după ce a primit plângeri potrivit cărora numerele de telefon și adresele de e-mail ale tinerilor cu vârste sub 18 ani erau disponibile tuturor utilizatorilor din rețea, a informat AFP.

Autoritatea de reglementare irlandeză supraveghează în numele Uniunii Europene rețeaua de socializare Facebook, care deține Instagram, în contextul în care acesta din urmă are sediul regional în Irlanda.

De menționat este că nici Facebook, nici Comisia irlandeză pentru protecția datelor nu au răspuns până în prezent solicitărilor de a face comentarii pe această temă.

În continuare, urmează DPC să stabilească dacă gigantul Facebook a instituit măsurile de protecţie necesare pentru a proteja datele utilizatorilor, în special celor minori, în contextul în care aceştia trebuie să aibă cel puţin 13 ani pentru a putea deschide un cont de Instagram.

De asemenea, autoritatea de reglementare va verifica dacă reţeaua de socializare respectă Regulamentul european privind protecţia datelor (GDPR) în ceea ce priveşte configurarea profilurilor şi a conturilor utilizatorilor ei.

De-a lungul timpului, specialistul în date David Stier a analizat 200.000 de conturi la nivel mondial. În urma ”anchetei” făcute, aceasta a concluzionat că utilizatorii cu vârste de sub 18 ani au putut să treacă prea uşor la un cont profesional, arată sursa anterior citată.După 9 ani de căsnicie, au găsit un cadou nedesfăcut. Este IREAL ce au descoperit. Totul s-a schimbat din acel moment

 

 

Sute de mii de postări retrase și milioane de reclame respinse

 

 

Facebook are 35.000 de colaboratori care se ocupă de securitatea platformelor şi contribuie la alegeri. Potrivit directorului pentru afaceri globale al Facebook, Nick Clegg, gigantul a încheiat parteneriate cu 70 de media specializate în verificarea informaţiilor.

În total, „2,2 milioane de reclame au fost respinse” şi 120.000 de postări pe Facebook şi Instagram au fost retrase pentru încercarea de a împiedica participarea la vot”, înainte de alegerile prezidenţiale americane, a afirmat directorul pentru afaceri globale al Facebook, Nick Clegg, într-un interviu pentru Journal du Dimanche, citat de AFP.

În plus, „au fost afişate avertismente la 150 de milioane de informaţii false verificate de media independente”, printre care agenţia France Presse, a mai spus Nick Clegg.

Citeşte mai multe despre:   Instagram,   Facebook uneste chat-urile Instagram,   date personale