Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Intel Anti-Theft, tehnologia prin care poate fi blocat definitiv accesul la un laptop

Intel Anti-Theft, tehnologia prin care poate fi blocat definitiv accesul la un laptop

Un articol de: - 27 Aug 2012, 11:44
Intel Anti-Theft, tehnologia prin care poate fi blocat definitiv accesul la un laptop Foto: Scientificamerican.com High-Tech
Un laptop pierdut sau furat poate fi blocat definitiv acum prin tehnologia Anti-Theft, lansată în România de compania americană Intel. Pe baza unui abonament anual de 110 lei, utilizatorii de computere cu procesoare Intel i5 și i7 își pot proteja în acest fel datele, folosind soluţia de securitate hardware Intel Anti-Theft, scrie Ziarul Financiar.

"AntiTheft este încorporat într-un chipset de pe placa de bază a calculatorului. Cine găseşte un ultrabook care are această soluţie activată nu poate folosi device-ul chiar dacă schim­bă componente de pe placa de ba­ză", a declarat pentru sursa citată, Bog­dan Georgescu, Channel Account Manager, Intel România.

Cei care folosesc laptop-uri cu procesoare i5 și i7 pot achiziționa abonamentul anual de la retailerii de produse IT. Clienții vor primi apoi un cod unic care trebuie activat online, iar setările de securitate pot fi efectuate dintr-un panou de control. Astfel, laptop-ul poate fi setat astfel încât să se blocheze la fiecare 24 de ore, o dată pe săptămână / pe lună sau dacă nu este conectat la o anu­mită reţea de internet. Setările pot fi schimbate în funcție de preferințele clientului.

Dacă laptop-ul este blocat, utilizatorul trebuie să-și confirme identitatea cu o parolă aleasă în prealabil prin panoul de comandă. Clienții sunt sfătuiți să își facă un back-up la informații deoarece datele nu mai pot fi recuperate, odată ce laptop-ul este blocat.

Un laptop cu procesoare i5 sau i7, care poate rula tehnologia Intel Anti-Theft costă în medie 3.000 de lei.

"Clientul care vrea să utilizeze această soluţie trebuie să meargă la un retailer, în prezent doar Altex, să solicite informaţii despre tehnologia Anti-Theft şi dacă laptopul pe care îl va cumpăra sau pe care îl deţine deja este compatibil cu această tehnologie. Abonamentul anual este de 110 lei, ceea ce reprezintă o sumă de 9 lei pe lună. Consider că utilizatorii care plătesc de exemplu 3.000 de lei pe un computer îşi vor permite să plătească abonamentul anual pentru protecţia datelor personale. După achiziţionare, clientul va primi o broşură cu toate informaţiile necesare şi un cod unic de securitate, care va trebui activat", a explicat Bog­dan Georgescu.