Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Avertisment FĂRĂ PRECEDENT: O vulnerabilitate severă în procesoarele Intel permite sustragerea datelor utilizatorilor

Avertisment FĂRĂ PRECEDENT: O vulnerabilitate severă în procesoarele Intel permite sustragerea datelor utilizatorilor

Un articol de: Redacția B1.ro - 15 Mai 2019, 12:11
Sursa: Facebook High-Tech

Specialiștii în securitate informatică de la Bitdefender au identificat o vulnerabilitate la nivel de hardware în procesoarele Intel care, pe fondul deficiențelor de proiectare, permite furtul de date procesate pe dispozitive.

Vulnerabilitate poate fi utilizată în atacuri țintite care ar avea nevoie în mod normal de privilegii și drepturi de acces extinse care să permită controlul deplin asupra sistemului de operare prin modificarea unor regiștri.

Mai mult, impactul este ridicat în cazul furnizorilor de servicii cloud întrucât inclusiv informațiile stocate de clienți pe hardware-ul vulnerabil pot fi accesate de către terți.

Vulnerabilitatea a fost testată cu succes pe microarhitecturile Intel Ivy Bridge, Haswell, Skylake și Kaby Lake și a fost semnalată către producător.

Câtă vreme vulnerabilitatea descoperită are legătură cu o defecțiune a unei componente fizice care anulează toate mecanismele de securitate aplicate la nivel hardware, orice patch va rezolva doar parțial problema, scrie hotnews.ro.

Astfel, în caz, specialiștii lucrează la o modalitate de a repara problema la nivel de hipervizor folosind tehnologii de securitate pentru medii virtuale, precum Bitdefender Hypervisor Introspection.

 
Loading...