Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Un robot înțelege când sunt coapte roșiile și le culege la momentul potrivit / Inteligența artificială, utilizată în tot mai multe domenii (VIDEO)

Un robot înțelege când sunt coapte roșiile și le culege la momentul potrivit / Inteligența artificială, utilizată în tot mai multe domenii (VIDEO)

Un articol de: Redacția B1.ro - 02 Iul 2019, 16:35
Foto: Captură Video High-Tech

Inteligenţia artificială pătrunde în tot mai multe domenii. Recent, o companie a anunţat că robotul pe care l-a dezvoltat poate inspecta şi culege roşiile din solar mai bine decât o poate face omul. 

Virgo 1, robotul creat de start-up-ul american Root AI, are capcitatea de a vedea când s-au copt roşiile și de a le culege fix la momentul potrivit, relatează CNBC.

Robotul este autonom, are senzori camere și faruri, deci își poate croi drum printre culturi și ziua, și noaptea. De asemenea, el poate fi adaptat și altor culturi.

Un robot înțelege când sunt coapte roșiile și le culege la momentul potrivit

SUPER ECLIPSA! FENOMENUL APOCALIPTIC ANUNȚAT DE APOSTOLI! URGIA LOVEȘTE PESTE CÂTEVA ZILE (IMAGINI DE INFARCT)

Progrese incredibile se fac și în medicină. Oamenii de știință de la Universitatea din Tel Aviv au printat complet prima inimă 3-D din lume, informează Haaretz. Aceasta are mărimea unei inimi de iepure, dar inimile umane necesită aceeași tehnologie. Următoarea etapă pentru cercetători va consta în „cultivarea” unor inimi printate în laborator şi „educarea lor” pentru ca ele să se comporte ca o inimă naturală. 

Oamenii de știință de la Universitatea din Tel Aviv au printat complet prima inimă 3-D din lume

LACRIMI ÎN TELEVIZIUNE! BIATA TEO TRANDAFIR! CARMEN HARRA A FĂCUT ANUNȚUL CUMPLIT! NU MAI ARE NICIO ȘANSĂ (GALERIE FOTO)

La rândul lor, estonienii construiesc un ”judecător robot”, care să se pronunțe în spețele care nu sunt foarte complicate, notează futurism.com. Robotul va analiza documentele legale și alte informații relevante și va veni cu o decizie. Hotărârile vor fi analizate și revizuite apoi de un judecător-om.

În următorii zece ani, 600.000 de locuri de muncă din România vor fi afectate de transformarea digitală generată de noile tehnologii, arată un raport PwC. Automatizarea și introducerea inteligenței artificiale vor elimina treptat activitățile repetitive, se mai arată în document. Pe de altă parte, noile tehnologii vor genera noi locuri de muncă în special în domeniile sănătate, educație sau servicii financiare.

BOMBĂ ÎN SHOWBIZ! BIETUL FUEGO! A AJUNS NUMAI PIELE SI OS! IRINA LOGHIN E ÎN STARE DE ȘOC (GALERIE FOTO)

 
 
 
Loading...