Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Internetul din China a fost afectat de cel mai important atac informatic din istorie: A perturbat accesul la site-urile găzduite în țară

Internetul din China a fost afectat de cel mai important atac informatic din istorie: A perturbat accesul la site-urile găzduite în țară

Un articol de: - 27 Aug 2013, 13:45
Internetul din China a fost afectat de cel mai important atac informatic din istorie: A perturbat accesul la site-urile găzduite în țară Foto: smh.com.au High-Tech

China, patria hackerilor, a fost ținta unui atac informatic de mare amploare, acesta fiind clasificat drept ”cel mai important de până în prezent”. Potrivit unei agenții semiguvernamentale citată de AFP, accesul la site-urile găzduite în țară au fost puternic perturbate.

Centrul chinez de informații pricind Internetul a declarat, prin intermediul unui comunicat, că site-urile cu extensia ”.cn” au fost vizate, duminică dimineața, de un atac de negare de serviciu (DdoS) timp de aproximativ două ore.

Un asemenea atac constă în inundarea cu cereri a unui server informatic până la blocarea sa sau perturbarea puternică a funcționării sale.

După câteva ore a avut loc un al doilea atac DDoS ce a sporit în intensitate și a constituit ”cel mai grav atac suferit vreodată” de rețeaua chineză.

În repetate rânduri, Washington a denunțat atacuri informatice venind din China, vizând site-urile de Internet ale unor organizații guvernamentale americane. Pe de altă parte, Beijingul s-a apărat afirmând că și China este victima unor astfel de atacuri.  

Citeşte mai multe despre:   internet,   China,   atac informatic