Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech iPhone 12, fără cea mai rapidă versiune de 5G în România. Ce modele beneficiază de millimeter-wave

iPhone 12, fără cea mai rapidă versiune de 5G în România. Ce modele beneficiază de millimeter-wave

Un articol de: Andrei Ștefan - 04 Sep 2020, 09:25
iPhone 12, fără cea mai rapidă versiune de 5G în România. Ce modele beneficiază de millimeter-wave High-Tech

Un singur model de iPhone 12 va suporta varianta millimeter-wave de 5G, iar acest lucru va fi disponibil doar într-un număr limitat de ţări. România nu este pe listă

 

iPhone 12, fără versiunea millimeter-wave 5G în România

 

CompaniaApple va lansa în toamnă primele smartphone-uri cu 5G, însă, deşi toate modelele seriei vor avea inclusă această facilitate, nu toate vor oferi aceleaşi viteze de transfer.

Doar iPhone Pro Max va folosi cea mai rapidă versiune de 5G, numită millimeter-wave, fiind singurul model din serie suficient de mare pentru a acomoda componentele necesare. Toate celelalte modele din noua serie vor avea versiunea Sub-6 de 5G.

Cu toate că beneficiază de tehnologia millimeter-wave, iPhone Pro Max nu va oferi acest tip de conexiuni decât în trei ţări: Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud.

Așasar, în România şi în restul ţărilor, toate modelele din seria iPhone 12 vor avea 5G Sub-6.

Diferenţele dintre millimeter wave (standardul de top) şi Sub-6 (standardul mediu) sunt viteza şi acoperirea. Vitezele millimeter-wave pot ajunge şi la 1Gps pentru download, în vreme ce Sub-6 promite, în cazurile ideale, 400 Mbps, dar, în realitate, nu va fi cu mult mai rapid decât 4G.

De cealaltă parte, semnalul millimeter-wave este mai slab şi mai puţin recomandat pentru oraşe, în vreme Sub-6 ofertă o acoperire mai bună.Carantină obligatorie pentru toţi aceşti români. Vor sta în case pentru 14 zile

 

iPhone-urile vor fi lansate cu întârziere anul acesta

 

Compania americană Apple a anunţat că noua generaţie de iPhone, care urmează să fie lansată în toamnă, va ajunge pe piaţă mai târziu decât s-a întâmplat în anii anteriori, în contextul crizei pandemice declanșate de noul coronavirus de tip SARS-CoV-2.

Vicepreședintele principal și directorul financiar al Apple, Luca Maestri, a transmis investitorilor că iPhone-urile din acest an vor fi lansate mai târziu decât de obicei. Executivul companiei americane a explicat că va fi vorba de o întârziere de câteva săptămâni.

Nu ar fi prima dată când Apple comercializează mai târziu unele modele. Dacă vă aduceți aminte de lansarea lui iPhone X, aceasta s-a întâmplat în luna septembrie 2017 alături de XR și iPhone 8, însă disponibilitatea a fost abia în luna octombrie din cauza unor întârzieri legate de producția de display-uri LCD.

iPhone 12 se va lansa în toamna lui 2020 şi va avea suport pentru reţelele 5G.

Modelele Pro ar urma sa aiba ecrane de 6.1 inch si 6.7 inch, deci Apple ar renunta complet la versiunea de 5.8 inch a iPhone 12, in schimb va introduce una de 5.4 inch, probabil ceva mai ieftina, scrie idevice.ro.

 

Citeşte mai multe despre:   iPhone