Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech iPhone-ul criminalului din San Bernandino ar fi putut să fie deblocat dacă angajatorul său i-ar fi instalat un soft special (VIDEO)

iPhone-ul criminalului din San Bernandino ar fi putut să fie deblocat dacă angajatorul său i-ar fi instalat un soft special (VIDEO)

Un articol de: - 20 Feb 2016, 15:43
iPhone-ul criminalului din San Bernandino ar fi putut să fie deblocat dacă angajatorul său i-ar fi instalat un soft special (VIDEO) Foto: themacherald.com High-Tech

Confruntarea juridică în care FBI i-a cerut gigantului Apple să deblocheze iPhone-ul  criminalului de la San Bernandino, Rizwan Farook, este departe de a se fi încheiat. Ba mai mult, ies detalii surprinzătoare, care ar fi putut face ca iPhone-ul să nu fie atât de problematic. Potrivit Reuters, vinovatul indirect în această cauză este angajatorul lui Rizwan, cel care deține smartphone-ul, dar pe care nu l-a echipat cu niciun software special, așa cum trebuia să facă.

Rizwan Farook, care era angajat ca inspector de sănătate a mediului, avea asigurat de angajator un telefon iPhone 5C. Și el, precum și colegii săi aveau avest telefon de serviciu, dar el făcea parte dintre persoanele care aveau telefonul respectiv fără un soft special instalat pe el. De oficei, majoritatea telefoanelor primite de la angajatori au instalate în ele un program special care asigură securitatea datelor companiei. Nu era însă și cazul lui Rizwan Farook.

Se pare că software-ul special putea asigura securitatea datelor și le putea oferi celor de la firmă acces complet în telefon. Softul respectiv a fost conceput de către Mobile Iron MOBL, o companie din Silicon Valley.

"Dacă acel iPhone utiliza MobileIron, departamentul de IT îl putea debloca cu ușurință", a precizat vicepreședintele companiei, Ojas Rege.

Cei care l-au angajat pe Farook s-au apărat, spunând că acel software nu a fost instalat deoarece departamentul său nu l-a folosit.

Tim Cook, CEO Apple, se opune unei cereri FBI de a debloca iPhone-ul atacatorului din San Bernardino. Numărul de încercări de deblocare a telefonului este limitat şi, în cazul în care nu se descoperă parola corectă, telefonul se resetează şi se şterg informaţiile.

Conducerea Aple susţine că inventarea unei program prin care să fie spart codul de securitate al telefonului mobil i-ar putea pune în pericol pe toţi utilizatorii de telefoane iPhone. (DETALII AICI)

Citeşte mai multe despre:   apple,   iPhone,   FBI