Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Locuitorii din zone izolate vor avea acces la internet! Facebook a facut primul zbor de test cu dronele solare (VIDEO)

Locuitorii din zone izolate vor avea acces la internet! Facebook a facut primul zbor de test cu dronele solare (VIDEO)

Un articol de: - 22 Iul 2016, 15:31
Locuitorii din zone izolate vor avea acces la internet! Facebook a facut primul zbor de test cu dronele solare (VIDEO) High-Tech

Facebook a realizat primul zbor de test cu Aquila, drona solară cu care va furniza conexiuni la internet locuitorilor din zone izolate, potrivit Hotnews.

Drona poate zbura trei luni fără oprire și poate ajunge până la altitudini cuprinse între 18 ți 27 km.

Patru miliarde de oameni nu au folosit niciodată internetul, iar 1,6 miliarde dintre ei trăiesc în zone unde furnizorii de internet nu au făcut nicio investiție. Noul proiect este gândit special pentru această categorie.

Dronele vor putea comunica între ele prin unde laser, iar cu stațiile de bază de la sol vor comunica prin semnale radio.

Locuitorii din zone izolate vor putea avea acces la internet!

„Stațiile de la sol vor transmite semnale radio internet către o care va transmite mai departe către celelalte drone din constelație, prin tehnologie laser", au declarat cei de la Facebook. Aceștia au mai precizat că vor transmite apoi semnale radio către userii de la sol.

Aceste aeronave vor cântări 400 kg, iar anvergura aripilor este de 42 metri, precum la un Boeing 737.

Pentru aceste servicii, Facebook va semna acorduri cu furnizori locali de internet, iar compania spune că o rețea de drone care comunică va putea aduce internetul în zone rurale izolate unde ISP-iștii clasici nu au motive să investească.

A început să-și renveze casa, dar după ce a dărâmat un perete a încremenit. Ce a găsit acolo, i-a șocat pe toți (FOTO)

Citeşte mai multe despre:   locuitori,   internet,   Facebook