Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Manifestanţii din Hong Kong sunt vizaţi de un virus informatic care spionează dispozitive Apple

Manifestanţii din Hong Kong sunt vizaţi de un virus informatic care spionează dispozitive Apple

Un articol de: - 01 Oct 2014, 16:18
Foto: nbcnews.com High-Tech

Manifestanții prodemocraţie din Hong Kong sunt vizaţi de un virus informatic care spionează sistemul de operare ale dispozitivelor Apple iPhone şi iPad, potrivit unor experţi citaţi de revista Time.

Virusul, cunoscut la Xsser, este capabil să colecteze date precum mesajele text, fotografiile şi parolele din dispozitivele mobile, informează Lacoon Mobile Security.

Virusul este găzduit de acelaşi domeniu care conţine şi un program fals pentru sistemul de operare Android, care a fost prezentat ca o aplicaţie pentru organizarea protestelor şi a fost distribuit în Hong Kong săptămâna trecută.

"Atacurile care vizează atât dispozitivele iOS cât şi pe cele cu Android sunt rare şi indică faptul că ar putea fi coordonate de o organizaţie foarte mare sau de un stat", a afirmat Lacoon într-un comunicat.

Mii de persoane au ieșit în stradă în Hong Kong în semn de protest față de decizia Beijingului, anunțată în august, de a permite votul universal pentru alegerea premierului local în 2017, păstrând, totuşi, controlul asupra candidaturilor.

Citeşte mai multe despre:   Hong Kong,   apple,   manifestanti
 
Loading...