Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Mare atenție! Cum îți poate SALVA VIAȚA un smartphone. CODURILE SECRETE pe care neapărat trebuie să le înveți

Mare atenție! Cum îți poate SALVA VIAȚA un smartphone. CODURILE SECRETE pe care neapărat trebuie să le înveți

Un articol de: Mirela Ionela Achim - 25 Feb 2020, 16:44
Foto: captură video High-Tech

Smatphone-ul a devenit obiectul care nu ne mai poate lipsi din viața noastră sub nicio formă. Din păcate, tot mai mulți oameni sunt dependenți de telefoanele lor pentru că pot afla aproape orice în timp extrem de scurt, pot comunica cu alte persoane când doresc, etc.

Dar știai că prin intermediul unor coduri secrete poți afla destul de multe lucruri interesante despre telefonul tău?

Unele coduri secrete pot preciza dacă locația telefonului este urmărită. 

Mai multe combinații ciudate de taste au fost încercate pentru a obține niște coduri ce „divulgă” diferite informații despre telefonul pe care sunt tastate.

*#62# – acest cod este folosit pentru a putea accesa informațiile despre redirecţionarea mesajelor și a apelurilor de și către telefon. La mulți operatori de rețele de telefonie mobilă aceasta este un număr unic folosit pentru toți abonații și utilizatorii rețelei.

002# – cod universal ce oprește orice formă de redirecționare a apelurilor și mesajelor ce sosec pe telefon. Acesta este un serviciu foarte bun pentru momentele de accesare a roamingului, dar acum că și aceste costuri vor dispărea, nu ai nevoie să știi acest cod.

*#06# – acest cod este folosit pentru a afla IMEI-ul unui telefon, cu acest cod se poate afla dacă un telefon a fost furat și unde este. Când este pornit, locația este trimisă automat operatorului de rețea, chiar dacă este introdusă o cartelă de telefon diferită.