Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Marius Costin (PayU), la iCEE.fest 2019, despre războiul dintre taxi și ridesharing: Nimeni nu se gândea la consumator. Voiau să-l folosească pentru interesele lor (VIDEO)
Exclusiv online

Marius Costin (PayU), la iCEE.fest 2019, despre războiul dintre taxi și ridesharing: Nimeni nu se gândea la consumator. Voiau să-l folosească pentru interesele lor (VIDEO)

Un articol de: Elena Stanciu - 13 Iun 2019, 15:13
Marius Costin (PayU), la iCEE.fest 2019, despre războiul dintre taxi și ridesharing: Nimeni nu se gândea la consumator. Voiau să-l folosească pentru interesele lor (VIDEO) High-Tech

Marius Costin, CEO al PayU România - cea mai mare companie procesatoare de plăți online cu cardul din țara noastră, a vorbit despre conflictul dintre companiile de taxi și platformele de ridesharing, în cadrul iCEE.fest 2019: Upgrade 100, care se desfășoară la București joi și vineri.

El a explicat că, după ce s-a uitat la evoluția celor trei tabere - taxi, firme de ridesharing și Guvern, a ajuns la concluzia că nimeni nu se gândea la consumator.

„M-am uitat la fiecare din tabere: taxi, firme de ridesharing, Guvern. Taximetriștii erau foarte supărați că aceste platforme le fură clienții. Platformele de ridesharing insistau că serviciile trebuie să fie reglementate. Guvernul a răspuns confuz. A spus că nu face nimic pentru a interzice platformele de ridesharing. Utilizatorii credeau cu totul altceva. Ei nu vorbea aceeași limbă. 

Nimeni nu se gândea la consumator. Voiau să folosească consumatorul ca să le sprijine un interes. Platformele de ridesharing practic intermediază încrederea. La firmele de ridesharing plătești înainte de a primi seriviciul. Firmele de ridesharing au dat niște unelte pe care utilizatorul le acceptă și e perfect confortabil cu asta. Dovada e că a existat o migrație masivă de la firmele de taxi la cele de ridesharing. Dacă se păstrează trendul, în 10 ani firmele de taxi nu vor mai conduce”, a spus Marius Costin.

Liderul PayU România a explicat că rolul său este să-i convingă pe cei care lucrează în cadrul magazinelor online să-și exporte afacerea în afara țării. De ce? Pentru că, în opinia sa, primul lucru la care trebuie să se gândească un retailer este să devină global.

„Scopul meu este să vă conving pe cei care lucrați la un magazin online să exportați businessul în afara României. Primul lucru la care trebuie să se gândească un retailer este să meargă global. Evident că să faci comerț transfrontalier nu este așa ușor. Ce este fundamental în e-commerce este câștigarea încrederii. Retailul online nu este decât despre marketin, este în special despre încredere. Încrederea e ca virginitatea. O pierzi o singură dată”, a explicat Costin.

PayU România este cea mai mare companie procesatoare de plăți online cu cardul din România. Compania este furnizor de soluții integrate de comerț electronic și din 2010 este parte a grupului internațional PayU, deținut de Naspers, al doilea jucător în e-commerce la nivel global.

Festivalul iCEE.fest: Upgrade 100 are loc joi și vineri în București, la mall Băneasa. Noul concept al cunoscutului festival iCEE.fest, numit acum UPGRADE 100, aduce în capitala României peste 180 de experți independenți în transformările provocate de internet si tehnologie precum si giganți globali ai industriei digitale, scrie start-up.ro

Festivalul iCEE.fest: UPGRADE 100 oferă celor peste 3.000 de participanți de anul acesta, veniți din peste 10 țări, două scene principale și patru specializate, la care se adaugă evenimente private de business, mai arată sursa citată.

 

Citeşte mai multe despre:   iCEE.fest,   Marius Costin