Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Mexicul a ratificat tratatul ACTA

Mexicul a ratificat tratatul ACTA

Un articol de: - 12 Iul 2012, 21:49
Mexicul a ratificat tratatul ACTA Foto: guardian.co.uk High-Tech

Ambasadorul Mexicului în Japonia a semnat, joi, trataul ACTA, cu toate că Senatul mexican a votat anterior împotriva ratificării, anunță site-ul rt.com.

Pentru a fi valabil, tratatul trebuie ratificat și de Senat, unde s-ar putea bloca. Unii senatori îndeamnă deja pe rețelele de socializare la respingerea tratatului.

”ACTA furnizează un cadru general de bune practici şi de cooperare internaţională care protejează lucrările, creativitatea, exporturile şi bunăstarea mexicanilor şi constituie un instrument echitabil şi rezonabil” a anunţat Institutul mexican al proprietăţii industriale din Mexic.

Institutul asigură că Mexicul s-a confruntat cu o gravă problemă de contrafacere în diverse sectoare industriale ca textilele, cinematografia, medicamente, băuturi alcoolice, tutun şi piese de automobile.”

Acordul semnat de 22 din cele 27 de guverne ale UE, precum şi de alte 10 ţări, între care SUA, Japonia şi Canada, a fost respins totuşi săptămâna trecută de Parlamentul European, care a apreciat că acordul reprezintă o ameninţare pentru libertăţile individuale.

Citeşte mai multe despre:   Mexic,   Ambasador,   rețea de socializare