Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Şeful spionilor britanici, AVERTISMENT DUR despre Huawei: Sunt capabili să MANIPULEZE datele la o scară la care nu putem decât să visăm!

Şeful spionilor britanici, AVERTISMENT DUR despre Huawei: Sunt capabili să MANIPULEZE datele la o scară la care nu putem decât să visăm!

Un articol de: B1.ro - 04 Dec 2018, 10:19
Foto: Hepta.ro High-Tech

După SUA, şi Marea Britanie pare să se pregătească să ia măsuri radicale împotriva gigantului chinez telecomunicații Huawei.
Șeful MI6 (serviciul secret al Regatului Unit), Alex Younger, a vorbit, într-una din rarele sale intervenții publice, despre îngrijorările pe care grupul chinez le provoacă. 
El a subliniat amenințarea cu care se confruntă Marea Britanie și aliații săi, amenințare provenită din dominația crescândă a tehnologiilor produse de Beijing.

Vorbind în fața studenților de la Universitatea din St. Andrews, șeful MI6 a declarat că Marea Britanie a trebuit să ia "anumite decizii" legate de Huawei, după ce parteneri apropiați, precum SUA, Noua Zeelandă și Australia au interzis accesul companiei chineze la viitoarele rețele mobile de 5G.

"Trebuie să decidem în ce măsură vom colabora cu ei în privința acestor tehnologii și platforme într-un mediu în care unii dintre aliații noștri au adoptat deja o poziție foarte clară", a spus Younger, potrivit Financial Times citat de hotnews.ro.

Marea Britanie și Germania par din ce în ce mai precaute faţă de Huawei, după creșterea presiunilor venite din partea SUA
În prezent, echipamentul Huawei utilizat în Regatul Unit este testat de un laborator special supravegheat de șefi ai Centrului Național de Cyber Securitate.

"În China, ei funcționează după un cadru legal și etic diferit", a adăugat Younger, avertizând: "Sunt capabili să folosească și să manipuleze seturile de date la o scară la care nu putem decât să visăm!".

Younger a arătat că amenințarea din ce în ce mai mare ridicată de atacurile cibernetice lansate de state ostile precum China, Rusia și Coreea de Nord schimbă modul de funcționare a MI6, o organizație "de modă veche", construită pe baza spionajului uman. "Ne concentrăm atenția asupra interconexiunilor dintre elementul uman și tehnologie", a precizat şeful spionajului britanic.
 

Citeşte mai multe despre:   MI6,   Marea Britanie,   Alex Younger,   Huawei ,   SUA
 
 
 
Loading...