?>
Știm că timpul tău e prețios, așa că nu te vom deranja cu știri care nu sunt știri.
Abonează-te la notificările B1.ro și vei primi o selecție riguroasă a celor mai importante știri ale zilei.
Nu, multumesc Accept
Acasa Ştiri High-Tech Microsoft va retrage oficial de pe piață Windows XP

Microsoft va retrage oficial de pe piață Windows XP

Un articol de: - 10 Apr 2013, 12:21
Foto: windowsxphelpnow.com High-Tech

Microsoft va retrage oficial de pe piață Windows XP, cea mai populară versiune a Windows, lansată în urmă cu 12 ani, anunță Business Insider.

Retragerea acestuia nu înseamnă că PC-urile care încă folosesc sistemul de operare nu vor mai funcționa, dar Microsoft nu va mai lansa patch-uri de securitate și update-uri pentru XP. Astfel, dacă hackerii vor dori să pătrundă în sistemul de operare, Windows nu îi va mai putea opri.

Erwin Visser din cadrul Microsoft a anunțat pe blogul Windows instalarea ultimei versiuni a Windows pentru companii nu este obligatorie, acestea putând opta pentru Windows 7.

Datorită unor aplicații care funcționează bine cu XP dar nu și cu Windows 7 sau 8, un număr mare de calculatoare au în continuare instalată această versiune mai veche. Astfel, Microsoft permite companiilor să instaleze orice versiune de Windows atât timp cât este încă activă.

Potrivit Net Marketshare, aproximativ 39% din calculatoarele care au acces la internet folosesc Windows XP, în timp ce 45% au instalat sistemul Windows 7 și numai 3% Windows 8.

Majoritatea calculatoarelor care folosesc XP aparțin firmelor mai mici și pentru a le convinge să upgradeze versiunea sistemului de operare, Microsoft le oferă un discount de 15% pentru Windows 8 și pachetul de programe Office Standard 2013. Această ofertă este valabilă doar dacă sunt achiziționate până pe 30 iunie 2013.

Citeşte mai multe despre:   Microsoft
 
 
 
Loading...